Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 8. 5. 2020.

| Kultura

Poznati južnokorejski sastav potvrdio nastup na "Nišvilu"

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Jungsu Choi Tiny Orkester naslovna
Bend čini 11 muzičara; foto: Jungsu Choi Tiny Orkester

Iako se još ne zna hoće li avgusta biti dozvoljena veća okupljanja ljudi, a za 1. jul najavljena konačna odluka o tome hoće li se Nišvil održati, organizatori ovog festivala rade kao da nema pandemije. Tako je novo ime na listi onih koji bi trebalo da nastupe u niškoj Tvrđavi Jungsu Choi Tiny Orkester - kako ga opisuju u Nišvilu, najbolji džez sastav iz Južne Koreje.

Bend je potvrdio svoj nastup, osim "ukoliko se situacija drastično ne promeni nagore", pa bi nastup u Tvrđavi, 13. avgusta trebalo da im bude prvi ne samo u Srbiji, već u čitavom ovom regionu.

Da Južnokoreanci imaju mnogo toga da ponude u sferi umetnosti pokazala je ovogodišnja dodela Oskara, koji je osvojio film Parazit. Organizatori Nišvila napominju da je sledeća velika stvar koja dolazi iz Južne Koreje upravo džez. Jungsu Choi Tiny Orkester3 Po prvi put u ovom regionu; foto: Jungsu Choi Tiny Orkester

Sastav koji je potvrdio nastup na prestižnom niškom festivalu čini 11 korejskih džez muzičara, a vođa je Jungsu Choi, koji se uspešno oprobao u raznim stilovima i oblastima muzike - orkestarskoj, džez big bendu, te elektronskoj muzici.

Njihov prvi album objavljen u Evropi Tschüss Jazz Era izašao je na prestižnoj jazz etiketi Challenge Records, nakon čega je usledio i evropski koncertni debi u legenadrnoj amsterdamskoj sali Bimhhuis 2018. godine. Ovaj album je nominovan za nagradu Korean Music Award, a proglašen je najboljim albumom godine od strane svih korejskih džez magazine (Jazz Poeple, MMJazz i Jazz Space). Jungsuove jedinstvene kompozicije i aranžmani dobili su odlične kritike brojnih medija (Jazziz, All About Jazz…), ali i od strane mnogih poznatih džez muzičara - navode u Nišvilu.

Podsetimo, ovogodišnje izdanje Nišvila trebalo bi da se održi od 13. do 16. avgusta i organizatori kažu da rade kao da nema pandemije. Ipak, kako je otvoreno pitanje kako će teći širenje virusa i kakve će biti mere Vlade u cilju njenog sprečavanja, za 1. jul je najavljena konačna odluka o tome hoće li prestižnog muzičkog festivala uopšte biti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Yura

    16:22 // 8. 5. 2020.

    Neka pevaju bolesnim radnicima u Niskoj i Leskovackoj Yuri! Kazu da je muzika lek !!!

    • Zaratustra

      17:20 // 8. 5. 2020.

      Tako je, zemljače. Bruka i sramota. Umesto da maksimalno bojkotujemo i proterujemo sve što dolazi iz J. Koreje, mi ih zovemo u goste.

  • samo ne azijski

    13:43 // 8. 5. 2020.

    Ljudi shvataju ozbiljno situaciju, a vi trebate u interesu građana da odložite za sledeću godinu. Budite humani u ovome

  • Scholes

    12:03 // 8. 5. 2020.

    Nesto sumnjam da ce biti odrzan. Nadam se da gresim.

    • Zlobnik

      14:29 // 8. 5. 2020.

      @Scholes : Sa kojim parama da se organizuje "Njišvil" ?
      Vidiš da "skakavci" obrstiše celu
      Srbiju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: