Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 11. 4. 2019.

| Kultura

Pozorišta iz Leskovca i Prištine rade na novoj predstavi

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
narodno pozoriste leskovac
Još jedna premijera u 2019. godini, foto: Bojana Antić

Razmena ideja, kadrova i zajednički rad intenziviraće u narednom periodu Narodno pozorište u Leskovcu i prištinsko Narodno pozorište, čije je sedište u Gračanici. Ove dve ustanove potpisale su sporazum o saradnji, a “plodove” zajedničkog rada videće i publika, jer uskoro kreće priprema nove zajedničke predstave.

Ideja je, kaže Dragan Marjanović, rukovodilac leskovačkog Pozorišta, obogaćivanje pozorišne scene u oba centra i ovo je inače, prvi protokol o saradnji koji je Narodno pozorište u Leskovcu potpisalo sa nekom drugom ustanovom. boža marjanović Potpisan protokol o saradnji, foto: S. S.

Ovo praktično znači da ćemo zajedno radiit na pozorišnim projektima i pružiti publici još bogatiji program - kaže Marjanović.

Već u junu, dodaje, počinju sa radom na novoj predstavi, koju će raditi po savremenom dramskom tekstu spisateljice Isidore Milosavljević - Kad sam se probudio i kao da je važno.

Pripreme kreću u junu, a na predstavi će, osim našeg ansambla, raditi i prištinski reditelj Nenad Todorović i scenograf Goran Stoičetović. Premijera će biti već početkom oktobra, a nadamo se da ćemo i nakon toga nastaviti dobru saradnju - kaže Marjanović.

Da su već “dobar tandem”, dodaje, pokazuje činjenica da je leskovačka publika prošle nedelje mogla da vidi predstavu Razvojni put Bore Šnajdera u izvođenju trupe Narodnog pozorišta u Prištini, a plan je da ovakvih predstava ubuduće bude više.

Inače, reč je o dugoročnoj saradnji ove dve ustanove, kaže Marjanović, pa će samo u toku ove godine, pored 5 planiranih, leskovačka publika moći da odgleda još jednu novu predstavu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: