Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 5. 7. 2018.

| Kultura

Pozorište lutaka i dalje bez direktora, jedini kandidat imao spornu dokumentaciju

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
lutkarsko
I dalje neizvesno ko će zameniti profesora fizičkog; foto: www.nispuppets.org.rs

Zbog toga što je, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, jedini kandidat za direktora Pozorišta lutaka Niš Miladin Milanović dostavio dokumentaciju u kojoj je navedeno da je u ovoj ustanovi kulture godinama obavljao poslove sa fakultetom, iako ga je tek kasnije završio, njegova kandidatura je odbijena. Upravni odbor bi, dodaje, u najskorijem roku trebalo da raspiše novi konkurs.

Ivan Jovanovic Jovanović predložio gradskim odbornicima da ne glasaju za Milanovića; foto: S. M.Premda je Milanovićeva kandidatura prošla i Upravni odbor i Odbor za imenovanje, nakon Jovanovićevog predloga gradskim odbornicima da je ne izglasaju, jer je sporna, na Skupštini grada odlučeno je da se raspiše novi konkurs.

Milanović je, kaže Jovanović, u Pozorištu lutaka radio na poslovima za koje je potrebno fakultetsko obrazovanje, koje ovaj nije imao.

Uvidom u dokumentaciju koju smo dobili od Upravnog odbora, videli su ljudi iz Stručne službe da tu nešto ne štima. Naime, čovek je u Lutkarskom pozorištu, bio je prijavljen i radio je na poslovima sa visokom stručnom spremom, u momentu kada uopšte nije imao visoku stručnu spremu - rekao je Jovanović.

Jovanović dodaje da se pored Milanovića za direktorsku fotelju Lutkarskog pozorišta "utrkivala" još jedna kandidatkinja, ali je od toga odustala.

Upravni odbor je, kaže Jovanović, dobio odluku Skupštine grada i sada se čeka raspisivanje novog konkursa.

To je sada na njima, ali trebalo bi to da učine u najskorijem roku - rekao je Jovanović.

Milanović je novinarima Južnih vesti rekao da će se povodom ovog slučaja oglasiti naknadno.

Inače, sadašnji v. d. direktor Miljan Milenković, čije je postavljenje dovelo do negodovanja javnosti jer je po vokaciji profesor fizičkog, nije konkurisao da zadrži fotelju.

Podsetimo, na Skupštini je odlučeno da da Narodno pozorište "preuzme" dramaturg iz Kruševca Spasoje Ž. Milovanović, na čelo Niškog kulturnog centra ostaće dosadašnji v. d. direktor Srđan Savić, dok će u Galeriji savremenih likovnih umetnosti iz statusa vršioca dužnosti u direktorski preći Emilija Ćoćić Bilić.

Uroš Parlić zadržava direktorsku fotelju u Turističkoj organizaciji Niš, ali ovog puta u statusu vršioca dužnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stara Srbija

    08:21 // 6. 7. 2018.

    Nije fer,postavite čoveka za direktora.Kako je mogla Sonja Šuković da bude imenovana za direktorku Biblioteke a "diplomirala" je pedesetoj godini života ,u Kos.Mitrovici?!

  • Aperkat

    18:01 // 5. 7. 2018.

    Sta vas briga,to je ustanova za decu a deca nemaju pravo glasa!
    Sprdajte se do mile volje,briga vas za repertuar,vazno da postavite stranacku licnost!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: