Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 27. 8. 2023.

| Kultura

Prateći program 58. Filmskih susreta u Nišu: Izložbe, razgovori s glumcima i retro bioskop

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
filmski susreti 13
Nišlije će imati priliku da se druže sa glumcima tokom Fskih susreta; foto: JV / Tamara Radovanović

Razgovori s glumcima, promocije knjiga, izložbe, retro bisokopi i okrugli stolovi - neki su od pratećih događaja ovogodišnjih, 58. Filmskih susreta u Nišu. Organizatori kažu da će Nišlije moći ponovo da se druže i sa prošlogodišnjim dobitnikom nagrade “Pavle Vuisić” Slavkom Štimcem.

Filmski susreti zvanično su počeli sinoć na Letnjoj pozornici niške Tvrđave, a već danas, kao i svakog narednog dana do kraja Festivala, od 12 sati u Festivalskom centru u hotelu Ambasador organizuju se razgovori s glumcima.

To je prilika za sve ljubitelje domaćeg filma da uživo vide i čuju glumce koje vole. Posebno su zanimljiva njihova zapažanja i anegdote sa setova koje dele u tim razgovorima - kažu organizatori.

U 13 sati, takođe u Ambasadoru, biće održana promocija filmskih knjiga Kritički vodič kroz srpski film 2018 - 2022 i Pedesete, a za 18 sati u bioskopu Cineplexx zakazan je film u sklopu kino regiona Dobrodošao kući, brate.

Još jedna promocija u Festivalskom centru biće održana sutra od 13 sati, reč je o monografiji Slavko Štimac - tihi heroj ekrana. Nakon toga, biće prikazani filmovi Slavko Štimac - samotnjak, Poslednji reli i Polazak.

Od 17:30 u Niškom kulturnom centru biće održan Kratki festival kratkog filma, a od 19 sati retro bisokop, tačnije film Tajna Nikole Tesle.

Takođe sutra, od 18 sati, u Cineplexx-u biće prikazani filmovi Slavko Štimac - samotnjak i Mavena, dok će od 19 sati, u Oficirskom domu, biti otvorene izložbe “Senke uspomena”, koja obuhvata crteže portreta glumačkih velikana i “Tragovi jednog vremena - Filmski plakat 1980 - 1989”.

U utorak, 29. avgusta, od 10 sati, u NKC-u će biti održan okrugli sto sa temom “Filmske i tv uloge Dragomira Bojanića Gidre”, od 17:30 Kratki festival kratkog filma i od 19 sati će biti prikazan film Marš na Drinu u sklopu retro bisokopa.

Tog dana od 18 sati u Cineplexx-u će u sklopu kino regiona biti projektovan film Zima jednog proleća.

Kratki festival kratkog filma planira se i za sredu, 30. avgust, takođe od 17:30 u NKC-u, a zatim će od 19 sati biti prikazan film Samo jednom se ljubi, kao deo retro bioskopa. U Cineplexx-u će te večeri od 18 sati biti projektovan film Stigma.

Za četvrtak, 31. avgust, od 13 sati, u Festivalskom centru, zakazana je promocija knjige Povest o pozorišnim vernicima kakvih više nema.

U sklopu kino regiona u Cineplexx-u od 18 sati biće prikazan film Solčence zahaja, a od 19:15 Kristina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    12:15 // 27. 8. 2023.

    Sramotno je da nisu ostavi ni jednu kartu da moze da se kupi na dan otvaranja, svake godine puste makar 100 karata, juce je izasao organitator sa recenicom da nemamo sta tu da cekamo i da pravimo guzvu jer nece biti prodaja, na moje pitanje prodali su karte ili podelili javnim preduzecima zaposleni se samo ciniscno nasmejao....ELITA NIŠA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: