Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 25. 7. 2017.

| Kultura

Prateći program „Nišvila“ na amfiteatru u čast Esmi i Šabanu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Šaban Bajramović i Esma Redžepova na Nišvilu
Zajednički nastup kralja i kraljice romske muzike na "Nišvilu" 2005; Foto: YouTube Screenshot

"Nišvil" će ove godine, kako navode iz organizacije festivala spojiti kralja i kraljicu romske muzike, kao što je to urađeno i za njihovih života 2005. godine, kada su zajedno nastupali Šaban Bajramović i Esma Redžepova. U okviru programa „Prijatelji Šabanu“ 8. i 9. avgusta, na amfiteatru na keju, kako najavljuju, nastupiće orkestar „Esma's Band Next Generation“ koji je pratio legendarnu pevačicu na mnogim svetskim festivalima.

Organizatori su prvi dan ovogodišnjeg programa na River stejdžu simbolično nazvali „For Esma“ jer je tog datuma bila rođena čuvena pevačica. Podsećaju da je tako i Peti Ostin svoj nastup na festivalu nazvala „For Ella“ i posvetila kraljici džeza Eli Ficdžerald.

Tačno na dan rođenja Esme Redžepove nastupiće originalni Esmin sastav koji predvodi Simeon Atanasov, Esmin sin, a njene pesme izvešće Eleonora Mustafovska – saopštili su iz „Nišvila“.

Pored Esminog orkestra, na River stejdžu, kako najavljuju, nastupiće i Marko Luis, „Muhi Tahiri & friends“ iz Švajcarske, „Lilly of the West“ iz Bugarske, „Jazzotheria Band“ i „Pasivni Posmatrači Prirode“.

Posle ponoći, dodaju, biće emitovani i filmovi o Šabanu Bajramoviću, u sklopu "Nišville Movie Summit"-a.

Esma Redžepova je, podsećaju, 2008. u „Sava Centru“ pevala na koncertu posvećenom tada preminulom Šabanu Bajramoviću, a 2 godine kasnije je pomogla i izgradnju spomenika Šabanu na nišavskom keju.

"Nišvilov" program na keju je tradicionalno besplatan za posetioce, a ovogodišnje 8. izdanje programa „Prijatelji Šabanu“ je prvi put pomoglo Ministarstvo kulture sa 200.000 dinara.

Glavni program ovogodišnjeg „Nišvila“ održava se od 10. do 13. avgusta.

Esma i Šaban 2005. na "Nišvilu"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: