Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 5. 1. 2019.

Praznična štiva po preporuci Marčela, Karanovića i Stojiljkovića

knjige 15 knjiga po preporuci poznatih književnika; foto: Flickr/Pixabay

Domaći pisci i futuristički romani našli su se u top 5 po izboru pisca i muzičara Marka Šelića Marčela, dok niški pesnik Zvonko Karanović “u svom stilu” preporučuje da se tokom praznika čita poezija, američki klasici, memoari i priče. Na listi prazničnih štiva niškog književnika Dejana Stojiljkovića našli su se omiljena knjiga njegove ćerke, pripovetke Lazara Ristovskog, kao i Marčelovi romani koje je i sam uređivao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Pera

    16:50 // 5. 1. 2019.

    Marčelo, to beše onaj što snima reklame za banke?

  • Пепи Костоломац

    23:10 // 6. 1. 2019.

    Пародија! Нашли сте праве личности да нам препоруче књиге за читање!? Ха, ха, ха! Ниједан од њих није прочитао ниједну озбиљну књигу у животу. Они самозаљубљено пишу и верују да само њих и никога другог не би требало читати.

    • Mala sa Dunava

      09:13 // 11. 1. 2019.

      Nisam baš sigurna da si u pravu. Upoznala sam obojicu, i Marčela i Stojiljkovića pre par godina na sajmu u Nišu. Stekla sam utisak da su obrazovani, kulturni i zanimljivi. Razgovarali smo kratko, ali, mislim da čovek ima šta da čuje od njih. Pitam se da li bi vam više odgovarali da su režimski pisci kao neki drugi, i da imaju neke druge stavove? Hmmm.

  • Aleksandar

    09:38 // 7. 1. 2019.

    Marcelo je skroz ok. Ima svoj stav,načitan, nije se prodao za poziciju, zavrsio fakultet bez da kupi diplomu, pravi primer jedne časne i kulturološki izgradjene ličnosti. neznam cemu te prozivke na njegov račun

  • Paja Patak

    22:39 // 9. 6. 2019.

    mislim da treba u lektiru uvesti savremena dela od Dejan Stojiljkovića stripove leteceg cirkusa monti pajtona, mapetovaca, alan forda, kolmune Vladimira kecmanovica i forume Vladimira Kecmanovica. ja mislim da bi trebali nase prosvetne radnike i uredjivace sta uciti decu u skoli da nazovemo glup, gluplji, najgluplji; kao i izbacivanje ocena iz skola.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: