Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 20. 6. 2016.

| Kultura

Praznik muzike na niškim ulicama u susret letu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-praznik-muzike-foto-v-keser
Besplatno za sve muzičke ukuse; foto: V. K.

Na nekoliko lokacija u gradu 21. juna na dan letnje dugodnevice, horovi, orkestri i bendovi iz Niša izvođenjem različitih kompozicija obeležiće Praznik muzike.

Besplatnom muzikom, talentovani niški izvođači zabavne ili klasične muzike obeležiće prvi dan leta i pridružiti se proslavi u kojoj je samo prošle godine učestvovalo 120 zemalja.

Muzika nas budi, zbližava, inspiriše. Toga dana izađite na ulice Niša i uživajmo u muzici zajedno - poručuju organizatori iz Francuskog instituta.

Od 18 sati do 22 sata kod “Foruma” nastupaće hor “Čarolija”, hor Osnovne škole “Sveti Sava”, hor OŠ “Ratko Vukićević”, hor “Učiteljska lira”, Niški kamerni hor, Ženski hor SKC-a, Akademski hor SKC-a.

U Obrenovićevoj kod “Gradskog kluba” od 19 do 22 sata  publika će čuti Gudački orkestar Niže muzičke škole, Simfonijski orkestar Srednje muzičke škole i nastup studenata Fakulteta umetnosti.

Muzički program mališana iz Dečijeg centra “Čair” moći će da se čuje od 19 sati u istoimenom parku, u holu Gradske kuće će od 18 sati nastupati profesori i učenici Muzičke škole.

U dvorištu Univerziteta u Nišu, od 20 sati do ponoći publiku će zabavljati MusicLand band, Gang Band, Francophonic, Oposite Way i Puls.

Praznik muzike je manifestacija koja je potekla iz Francuske. Od 1982. godine ovaj događaj se organizuje svakog 21. juna, odnosno na dan letnje dugodnevnice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciceron od kude Zaplanje

    12:55 // 21. 6. 2016.

    Pored radovanja prazniku leta i sunca,građani Niša imaju još jedan razlog za veselje koji, nažalost, građani drugih gradova nemaju.Izborni kolač koji su građani Niša sami umesili izlomljen je u Beogradu i sada se zna da Niš uskoro ima novog gradonačelnika- rođenog podgoričanina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: