Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 8. 11. 2022.

| Kultura

Pred nišku premijeru “Noćne frajle” - “očekujte nešto sasvim drugačije” [foto-galerija]

Autor:Lana Stanisavljević Izvor:Južne vesti
Noćna frajla
Pretpremijera 9. novembra; foto: Nikola Milosavljević

Premijera predstave "Noćna frajla” Aleksandra Popovića, u režiji Branislava Mićunovića zakazana je za četvrtak 10. novembar u 20 časova. Ovom predstavom će Narodno pozorište u Nišu otvoriti novu pozorišnu sezonu.

Direktor Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Ž. Milovanović naglasio je da je "Noćna frajla” koju će niška pozorišna publika videti potpuno drugačija od svega što je viđeno u poslednje vreme, jer su tekstovi Aleksandra Popovića specifični i izazovni za razumevanje i glumu. NPN_nocna_frajla-116 foto: Nikola Milosavljević

Nakon ove predstave, čeka nas još jedna premijera u ovom mesecu. Ideja je da do kraja ove sezone odigramo što više predstava, odnosno pripremimo što više premijera po tekstovima domaćih pisaca. Ideja je da promovišemo savremene niške pisce, savremene srpske pisce, ali isto tako da se bavimo i klasikom - kazao je Milovanović.

Govoreći o izazovima sa kojima se susretala glumačka ekipa, reditelj Branislav Mićunović je istakao koliko je poseban scenski jezik Aleksandra Popovića, te da se njegova dela mogu tumačiti na više načina, jer su ona van standarda i racionalnih tumačenja.(slika3)

Ova predstava je išla za nekom mojom ne inspiracijom, nego i potrebom da ovo stanje svijeta, stanje života, da ta duboka osećanja koja imamo svi i te strahove kroz koje prolazimo nisu strahovi kako se živi, nego su strahovi od jednog osećanja da li ćemo živeti dalje. Sve to postoji u ovom komadu - rekao je Mićunović.

Glumci su se usaglasili sa time da je saradnja sa rediteljem i rad na ovoj predstavi za njih neprocenjivo iskustvo. Glumica Maja Vukojević Cvetković osvrnula se na izazovnost same predstave. NPN_nocna_frajla-152 foto: Nikola Milosavljević

U poslednja dva meseca je bilo teško, iako ne znam šta znači biti lako. Kad je teško, onda postoje neke stepenice koje morate da pređete. Meni je to divno, to je izazov - navela je ona.

Predstava "Noćna frajla” predstavlja završni čin jedne tragikomedije u kojoj se rođena braća, ali i različite generacije unutar jedne porodice nađu na oštro suprotstavljenim stranama. Na scenu stupa svet žena kao životvorni princip i zalog razboritosti, koji u svetu haosa i sunovrata vrednosti pokušava da uspostavi red. NPN_nocna_frajla-157 foto: Nikola Milosavljević

U predstavi igraju: Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Marjan Todorović, Maja Vukojević Cvetković, Jovana Krstić, Nađa Nedović Tekinder, Maja Dejanović, Natalija Jović, Jovana Golubović, Vesna Stanković, Ivana Nedović, Dragana Jovanović i Bratislava Milić.

NPN_nocna_frajla-162 foto: Nikola Milosavljević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: