Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 10. 4. 2015.

| Kultura

Predstava "Dogvil" gostuje u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dogvil
Predstava je mešavina glume, koncertnog izvođenja i projekcija na platnu

Dva dana zaredom, 27. i 28. aprila, na sceni niškog pozorišta biće izvedena predstava “Dogvil”, a novac prikupljen od prodaje karata biće namenjen za nabavku opreme za dečije klinike Kliničkog centra Niš.

Ulaznice su, po ceni od 500 dinara, od danas u prodaji u turističkoj agenciji “Clock travel”, “Retro baru” i kafeu “Y”.

Predstavu “Dogvil”, inače pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, sve muške uloge u komadu igra Branislav Trifunović, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

dogvil Grupa "Vroom" je deo predstaveMuziku kompozitora Marka Grubića izvodiće uživo sastav “Vrooom” koji čine Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Kako objašnjavaju autori predstave, na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Autore pozorišne predstave "Dogvil" najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike "Dogvila"? - navodi se u opisu predstave.

Izvođenje “Dogvila” u Nišu deo je humanitarne akcije “Daske humanosti” koju tradicionalno organizuje JCI Niš (Komora mladih lidera). Ove godine novac od prodatih ulaznica biće iskorišćen za kupovinu opreme za Kliniku za dečje interne bolesti i Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu, dok je prošle godine bio namenjen deci iz Doma “Duško Radović”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Spasic

    18:28 // 15. 4. 2015.

    Jedva cekam! Bravo za predstavu! Konacno nesto kvalitetno i u nasem gradu!

  • Ponosan na Nišlije

    22:07 // 11. 4. 2015.

    Dok se u Beogradu sredstva za Klinički centar skupljaju na koncertu estradnih zvezda, Nišlije to rade na pozorišnim predstavama. Bravo Niš!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: