Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 22. 10. 2021.

| Kultura

Predstava "Ivanovo samoubistvo" pozorišta iz Bijeljine gostuje u niškom teatru

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne Vesti
Narodno pozoriste, avgust 2020; foto: JV
Glumci će izaći na scenu u 20 sati"; foto: JV

Predstavu Ivanovo samoubistvo, rađenu po motivima komada Ivanov Antona Pavloviča Čehova i u režiji Davida Alića, izvešće u nedelju, 24. oktobra od 20 sati u niškom Narodnom pozorištu glumci Gradskog pozorišta “Semberija" iz Bijeljine.

Predstava traje 4 sata, sa 3 pauze od po 15 minuta, a ona po rečima režisera Alića, posvećena je svim ljudima koji su oduzeli svoje živote i nalaze se u nekim, nama nedokučivim kosmosima.

“Da li će Vam biti žao ako umrem?”, pitanje je koje pored Čehova postavlja i režiser prestave.

I zaista, u tom pitanju se krije još jedno suštinski ljudsko pitanje današnjice - da li trenutno živimo u empatijskoj kataklizmi? Najveća zavisnost jednog ljudskog bića je od drugog ljudskog bića, ali sve više stičem osećaj da, usled ponižavajućeg medijskog materijala koji nam se plasira, počinjemo da uživamo u ljudskoj nesreći, a sve češće i u ljudskoj smrti. “Navukli“ smo se na smrt, a čovek nije stvoreno biće da može sam - poručuje režiser Alić.

Napominje da jedan život tako malo zvuči u odnosu na ceo kosmos, ali taj jedan život u sebi ima ceo jedan kosmos. I taj jedan život je, kaže, najvažniji od svega.

Po najavama organizatora, u predstavi će se koristi stroboskop, što nije preporučljivo ljudima koji boluju od epilepsije.

Cena karte je 500 dinara, dok će za studente, đake i penzionere cena sa popustom biti 300 dinara. Karte se mogu kupiti svakog radnog dana na blagajni niškog pozorišta od 10 do 20 sati, a zaštitna maska je neophodna za ulaz na predstavu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: