Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:30, 2. 5. 2020.

| Kultura

Predstava "Snežna kraljica" niškog pozorišta otvara Sarajevski festival na internetu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
SK-4
Predstava iz Niša otvara festival; foto: Davorin Dinić, Pozorište lutaka Niš

Šesti Festival dječije umjetnosti (FEDU), koji se zbog pandemije korona virusa održava onlajn od 3. do 7. maja, otvoriće predstva "Snežna kraljica" Pozorišta lutaka Niš. Svečano otvaranje festivala je u nedelju, 3. maja u 11 sati.

Od sedam predstava koje će ove godine nastupiti na festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, Pozorište iz Niša predstaviće se delom rađeno po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena.

Ova bajka pokazuje koliko je važno imati pravog prijatelja koji je tu da nas razume i ohrabri, a ponekad, kad se izgubimo, probudi i vrati u realnost. Da nas nauči šta je važno, a šta ne u životu. Da nas, po potrebi i udari po ramenu, a da mi od toga ozdravimo - piše u opisu predstave.

Plakat festivala Zvanični plakat festivala

Režiju i scenografiju radili su Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizaciju Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreaciju i izradu lutaka Dušan Stanković i Dragana Đurić, a kompjutersku animaciju Aleksandar Dević.

Uloge tumače Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Pored Pozorišta lutaka Niš, učestvuju Teatar To Go Osijek, Teatar Dubrava iz Zagreba, Dječije kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, Pozorište mladih Sarajevo i Dječije kazalište Pinklec Čakovec.

Svečano otvaranje festivala je u nedelju, 3. maja u 11 sati, a predstava će biti onlajn i u 19 sati.

Svi programi će biti dostupni na Fejsbuk strani festivala, Jutjub kanalu i sajtu.

Udruženje "FANI", organizator festivala, poziva sve gledaoce da glas za predstavu koja im se najviše sviđa pošalju putem mesindžera ili na mejl [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: