Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 26. 4. 2019.

| Kultura

Predstava "Svici" opravdala očekivanja leskovačke publike

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
predstava svici
Komad "pun emocija", foto; B. A.

U punoj sali leskovačkog Narodnog pozorišta glumci su premijerno izveli predstavu Svici. Na sceni su se smenjivale "kratke priče o ljudima zarobljenim na aerodromu", a puni utisaka Leskovačni su izašli iz sale.

Dramatično, potresno, tužno, dirljivo i neobično neki su od epiteta kojima publika opisuje novu predstavu leskovačkog teatra. Zadovoljna je publika, ali i glumačka trupa koja “još slaže utiske” sa premijere.

Neobično dirljivo. Videli smo kratke, tople ljudske priče koje bude osećanja. Možda predugo traje, ali preporučio bih svima da pogledaju - kaže Ivana.

predstava svici Publika zadovoljna, foto: B. A. Iako je nezahvalno davati komentar odmah nakon predstave, Dragan Marjanović, rukovodilac leskovačkog Narodnog pozorišta smatra da je ona ipak “ostvarila svoj cilj”.

Treba malo vremena da se utisci slože, pogotovu u komadu kakav je ovaj. Treba čitati između redova, slušati te tišine. Sve deluje jako uzbudljivo i upravo zbog tog uzbuđenja treba malo vremena, ali ako već pričamo o uzbuđenju to znači da je predstava učinila ono što joj je i cilj, a to je buđenje osećanja - kaže Marjanović.

U ovom modernom komadu igraju Suzana Grujić, Predrag Smiljković, Nataša Stanković, Petra Dimitrijević, Ivan Janković, Tanja Krčmarik, Jovana Grozdanović, Maja Janković, Ana Đorđević, Filip Radivojević, Miodrag Krčmarik i gost iz Kruševačkog pozorišta Bojan Veljković.

Režiju potpisuje Ksenija Krnajski, kojoj je ovo prvi rad sa leskovačkom trupom, dramaturgiju je radio Željko Hubač, scenografiju Dejan Pantelić, kostime Suna Kažić, scenski pokret Damjan Kecojević, muziku potpisuje Vladimir Petričević, a dizajn svetla Radomir Stamenković.

Ovaj moderan komad rađen je po delu Svici hrvatske spisateljice Tene Štivičić, a publika će prvu reprizu moći da pogleda u subotu, 11. maja.

svici Foto: B. A.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: