Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 9. 3. 2021.

| Kultura

Predstava i dramske radionice za decu teatra iz Banja Luke u niškom Lutkarskom

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Pozorište lutaka
Gostovanje u Nišu; Foto: Vanja Keser

Edukativnu predstavu za decu Princeza Zlatka u kraljevstvu boja izvešće lutkari Nevid teatra iz Banja Luke u Pozorištu lutaka u Nišu u četvrtak, 11. marta, a istog dana će njihovi animatori održati besplatne dramske interaktivne radionice za decu od 4 do 6 i 9 do 14 godina.

Niš je jedan od 10 gradova u kome će teatar iz Banja Luke gostovati, kažu u Lutkarskom, a prvo će glumci sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, Maja Vujanović i Dejan Andrić, održati besplatne radionice.

Od 12:30 je za mališane uzrasta od 4 do 6 godina, a od 13:30 za starije koja imaju od 9 do 14 godina.

Deca će imati priliku da na zabavan i uzbudljiv način uče o biljnom i životinjskom svetu i upoznaju se sa osnovama dramskih tehnika: priča, vođena mašta, zamišljena putovanja i improvizacija kroz čudesni svet fantazije u kojem se izražava osećanjima i idejama - navode.

Obavezna je prijava zbog ograničenog broja učesnika, a preko Fejsbuk stranice Pozorišta lutaka treba poslati ime i prezime, starost deteta i kontak telefon.

plakat Interaktivna predstava u 18 sati; foto: Nevid teatar Od 18 sati će glumci izvesti interaktivnu i edukativnu dečiju predstavu Princeza Zlatka u kraljevstvu boja, za koju je takođe ulaz besplatan, ali i potrebna rezervacija na stranici Lutkarskog, a karte se mogu preuzeti na dan izvođenja predstave, najkasnije 15 minuta pre njenog početka.

Predstava govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje deci da je svet obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svet. Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Jajce, Trebinje i Mostar - poručuju.

Autor teksta i reditelj je Marko Dukić, koji potpisuje i koreografiju. Kostime su radile Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, dok je vajar saradnik Bojan Mikulić.

Pre svakog izvođenja predstave u svrhu obrazovanja pozorišne publike prikazuju animirani pozorišni bonton za decu i odrasle.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: