Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 19. 4. 2023.

| Kultura

Predstava u čast jubileja: dve decenije Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dramski studio gimnazije
Dramski studio Gimnazije priprema predstavu u čast jubileja; Foto: N. Đ.

Predstavu za koju kažu da je slika njihovog života, ali i današnjeg društva, a koja govori o vršnjačkom nasilju, korenima i posledicama straha i izazovima odrastanja “One su htele nešto...deca?" pripremaju članovi amaterskog Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju. Premijerno će biti izvedena povodom obeležavanja 20 godina postojanja Dramskog studija u utorak, 25. aprila od 19 sati u sali Doma kulture.

Komad je nastao po tekstovima Milene Depolo i Milene Marković, a režiju predstave potpisuju kolektivno, dok je supervizor Zoran Cvetković.

U predstavi igraju desetoro talentovanih glumaca koji sa nestrpljenjem očekuju da svoju energiju podele sa publikom u Prokuplju, Beogradu, Severnoj Makedoniji i Sarajevu. Probe se održavaju u bioskopskoj sali koja je deo Gimnazije, a učenici te škole koji glume u predstavi naglašavaju da su između ostalih imali veliku podršku direktora i profesora. Mi smo za ovih 20 godina koliko traje Dramski studio Gimnazije osvojili sve što se osvojiti može od amaterskih pozorišnih nagrada kako u zemlji, tako i inostranstvu i ova predstava je kruna našeg rada - rekao je Cvetković.

Tekst predstave je napisan 2009. godine i predstavlja uvek aktuelne teme odrastanja dece i negativnih pojava u društvu, uzrocima i posledicama.

Glavna tema jeste nasilje i ta potreba da se bude viđen, da se ima moć nad drugim ljudima. U predstavi je prisutna ljubomora, pohlepnost i iskazuje sve anomalije ovog društva - kaže Branka Krstić, glumica u predstavi i đak prokupačke Gimnazije.

Učesnici predstave dodaju da su probe uvak zanimljive i drugačije i gotovo svi su jedva čekali da se druže i vežbaju svoju ulogu kako bi se što bolje predstavili prokupačkoj publici.

Inače, kroz Dramski studio prošlo je na stotine talentovanih učenika Gimnazije, a nekima je amaterska gluma u Prokuplu trasirala put za dalji život, pa je njih osmoro završilo glumu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    14:37 // 19. 4. 2023.

    Bravo za Dramski studio studio, sa željom za dugovečnošću!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: