Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 20. 2. 2012.

| Kultura

Predstave "Art" i "Pljačka" u SKC-u

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
SKC

Ove nedelje na kamernoj sceni Akademskog pozorišta biće izvedene dve predstave. Predstava "Pljačka 3. maja" biće izvedena u utorak, 21. februara, a predstava "ART" u četvrtak, 23. februara.

Tekst i režiju za predstavu "Pljačka" radili su Nikola Jovanović i Marko Rašić, a oni ujedno i glume. Pored njih, igraju i Milan Marković, Branislav Filipović, Milan Stamenković, Mladen Mitić i Bratislav Prolović.

O predstavi "Pljačka 3. maja":

Inspektor Gvozden pripada staroj gardi policijskih inspektora. Prepreden, promućuran i na momente preterano obazriv, iza njega su hapšenja kriminalcima svake vrste. Ipak, postoji jedan slučaj pljačke koji ga proganja poslednje četiri godine.

Tokom predstave svom pomoćniku Velji prepričava hronologiju događaja i detalje u vezi sa tim slučajem. Tada se pojavljuju i novi dokazi, koji su zapravo, Gvozdenu sve vreme bili ispred nosa.


Predstava "Art" premijerno je izvedena oktobra prošle godine. Ovaj komad rađen je po tekstu Jasmine Reze i u režiji Marka Đurića.

U predstavi igraju Marko Rašić, Milan Marković i Branislav Filipović.

O predstavi “ART”:

SKC Scena iz predstave "ART", foto: Milan Mitić; nish.rs

U predstavi su prikazani različiti pogledi i doživljaji onoga što se smatra umetnošću. Sukob o tome šta umetnost jeste nastaje između tri prijatelja. Autor predstave pokazuje da svako prijateljstvo jednog trenutka mora stati na proveru.

Ova ozbiljna priča protkana je humorističkim replikama i monolozima kao i sam zaključak, u kome se daje smisao ne samo spornom umetničkom delu (a preko njega i prijateljstvu), već i sama filozofija života dobija dirljiv pečat.

Obe predstave počinju u 21h, karte koštaju 100 dinara i mogu se kupiti pred početak predstave.

Deo iz predstave "Pljačka"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: