Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 4. 7. 2014.

| Kultura

Predstavljamo učesnike "Bekstva u prirodu"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Bekstvo-3.jpg
Atmosfera na prošlogodišnjem "Bekstvu" (foto: Marko Pekić)

Na festivalu "Bekstvo u prirodu", koji će u subotu, 5. jula biti održan na Kameničkom visu, kao zvezde festivala najavljeni su Stiv Bag i Arcadion.

Na glavnom "Concrete" stejdžu, osim Stiva Baga iz Nemačke, nastupaju "Unnatural Selection" i "Bauk" di-džejevi.

Na "Forest" stejdžu, uz producenta i di-džeja iz Londona Arcadiana, predstaviće se MKDSL, DJ Flip, "X-coast - Idemo na Mars takeover", "Madred", "Tjamil", "Shiny D", "Funk Soul Brothers" i "Hardisco".

Za ograničen proj posetilaca, postoji i organizovan prevoz, a publiku na Kameničkom visu očekuje i bogat prateći program.


Ko nastupa?

"Arcadion" je producent i di-džej iz Londona, umetnik koji potpisuje izdanja za "DC Recordings" i izdavačku kuću iza koje stoje "Nightmares On Wax".

Niškoj publici će se kao "headliner" na "Forest" stejdžu predstaviti po drugi put. Kako kažu iz organizacije "Bauk", njegov izraz karakterišu savremene modifikacije "funk" zvuka širokog opsega, od "space disco" varijacija, preko "electro" prefiksa koji je konstantan u gotovo svim njegovim radovima, do "Nu funk" definicije koja je i žanrovski zaštitni znak ovog umetnika.

Sam svoje radove definiše kao "electro boogie". Ostaće u Nišu narednih 14 meseci, jer želi da baš u tom gradu snimi sledeći album.

Steve Bug – za njega kažu da je "trendseter" i da daje nove definicije ukusa u svetu "house i techno" kulture. Ovaj "ambasador elektronske muzike" predstaviće se ekskluzivnim setom. Glavni kvaliteti njegovih nastupa su uzbudljivi višečasovni setovi u kojima se smenjuje nekoliko stilova "house" i "techno" zvuka – počev od "garage-a", "acid house-a", sve do "dub techna", "tech-house" i "minimala". 

"Idemo na Mars takeover & RBMA - MKSL, DJ Flip i X-Coast" - Organizatori najavljuju da će se oni predstaviti uzbudljivim i nepredvidivim setovima koji nikog od prisutnih na "Forest" stejdžu neće ostaviti ravnodušnim. Oni dodaju da "vizionarski koncept Red Bull muzičke akademije, baziran na ideji kreiranja putujućih radionica i festivala kao platforme za sve one koji aktivno učestvuju u kreiranju budućih muzičkih formi, daje jednu posebnu dimenziju sadržaju ovog festivala." Svojim di-džej i "live act" performansom prezentovaće širi spektar žanrova iz domena elektronske muzike.

"Madred" je "raggamuffin" dvojac iz Novog Sada koji je desetogodišnji rad krunisao albumom objavljenim pre mesec dana. Oni će se niškoj publici premijerno predstaviti. Organizatori kažu da ove momke karakteriše energičan nastup u kombinaciji sa frenetičnim "hop", "dub" i "jungle" ritmičkim akrobacijama. "Madred" čine  "Banzae" i Nišlija "WackWacko".

"Funk Soul Brothers" - Pod ovim imenom već 6 godina nastupaju DJ Funky Junkie i DJ Ceka, niški di-džej duo. Ova dva kolekcionara ploča i ljubitelja muzike i pojedinačno imaju višedecenijske karijere u muzici. Iz Bauka kažu da su upravo oni "zaslužni za povratak organskog zvuka, jakih brejkova, masnih bas linija i vrištećih vokala na plesne podijume u niškim klubovima".

"BAUK" DJs - Ekipa renomiranih lokalnih di-džejeva sa petnaestogodišnjem iskustvom u radu, organizovani događaji sa globalno zvučnim imenima iz domena elektronske muzike i širok žanrovski spektar ovu ekipu čini nepredvidljivom i uvek aktuelnom.
Za peto jubilarno "Bekstvo" spremili su nastup koji je najavljen kao "omaž elektronskoj muzici" koji će publiku "povesti na svojevrsno putovanje" od  "Chicago/Detroit" zvuka obojenog "masnim bas linijama" i "tech gruvom".

"Hardisco" - Iza ove etikete stoji grupa autora. Organizatori "Bekstva" kažu da su ovi momci "mudro zaključili da kreativna originalnost leži u pažljivo selektovanoj fuziji dancefloor elektronike, analognih i digitalnih harmonija promenljive ritmike electra, diska, house-a i funk-a".

"Unnatural selection" - Ovo je ekipa izvođača sa velikim brojem događaja iza sebe koji su ostali upamćeni po sjajnoj atmosferi i velikom odzivu publike. Orijentisani ka nekom "transcendetalnom doživljaju muzike", za ovaj nastup pripremaju set u kojem će dominirati "progressive", i kojim će publiku duhovno i atmosferski pripremiti za nekoliko energetskih nivoa.

MLB DJs - Ovu ekipu će prezentovati starija polovina koja gotovo čitavu deceniju, kažu organizatori "Bauka", više nego uspešno lomi bitove. Serijali DNB i "breakbeat" dešavanja ostaće naširoko upamćeni po frenetičnoj atmosferi i razmeni energije. I njih karaktereišu "masne bas linije, tektonski dropovi i haotični ritmovi". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ibro

    11:46 // 5. 7. 2014.

    Do koliko je predvidjeno da traje ova glupost !!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: