Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 27. 10. 2015.

| Kultura

Predstavom "Idealna milijarda" završeni "Borini pozorišni dani"

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
borini-pozorisni-dani-1.jpg
I ovogodišnje predstave igrane su u Domu vojske; foto: JV

Na sceni Doma vojske u Vranju sinoć je odigrana predstava “Idealna milijarda” Abarid Fondacije iz Beograda u režiji Filipa Gajića, čime su zvanično završeni ovogodišnji  35. "Borini pozorišni dani".

Predstavi je prethodio ceremonijalni deo zatvaranja u kome se obratio gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je, govoreći o Vranju kao gradu koji se ponosi kulturnim i pozorišnim nasleđem, rekao da su optimizam, nada i ljubav svih onih koji su godine provodili u Talijinom hramu, bili vodilja da se i u nemogućim uslovima nastavi sa očuvanjem magije pozorišta, stvaranjem novih predstava. 2 Gradonačelnik svečano zatvorio Festival; foto. JV

Nažalost, moram da napomenem da i pored velikog napora i dobre volje gradskih vlasti da ove godine naši velikani zaigraju na novoj sceni stare kuće, želje se nisu ostvarile – rekao je Antić.

U objašnjenju je naveo da su se dešavale i situacije koje niko želeo, a sa kojima je i javnost bila upoznata i koje su usporile radove na izgradnji pozorišta.

Sve to naše glumce nije omelo da i u novim okolnostima zadrže stalni mesečni repertoar i vranjskoj publici ne uskrate uživanje u njihovim predstavama. Uspeli su da očuvaju i jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji, Festival "Borini pozorišni dani". Ja im se na tome iskreno zahvaljujem - istakao je na zatvaranju Festivala gradonačelnik Antić.

Na "Borinim danima" publika je mogla da pogleda i predstave Generalna proba samoubistva Duška Kovačevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Kikinde, Čehovljeve Tri sestre u režiji Trajčeta Georgijevog Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, Moje nagrade Narodnog pozorišta iz Beograda, Čehov je Tolstoju rekao zbogom Bitef Teatra i 12 gnevnih žena Narodnog pozorišta iz Niša.

Ovogodišnji Pozorišni dani odvijali su se pod sloganom”Odbrojavanje” u iščekivanju završetka radova na izgradnji pozorišta koje je stradalo u požaru 2012. godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: