Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 6. 8. 2021.

| Kultura

Predstavom "Naša odiseja" počinje "Nišvil", brzi test za nevakcinisane koštaće 300 dinara

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne Vesti
1628253884976
Do 9. avgusta, svako veče po dve predstave; foto: T. T.

Kako danas zvanično počinje Nišvil, a do glavnog muzičkog programa je ostalo još 6 dana, organizatori su odlučili da ovogodišnji festival započnu predstavom "Naša odiseja" Zid teatra iz Amsterdama. Ona će večeras od 20 sati kroz šetnju od Tvrđave do niškog Amfiteatra biti predstavljena publici, a za sve one koji nisu vakcinisani organizatori su obezbedili brzi test koji će posetioci plaćati 300 dinara.

Predstava "Naša odiseja", čiji delovi su prikazani deci koja se leče na Dečjoj internoj i hirurškoj klinici u Nišu, biće prikazana u celosti i to kroz šetnju preko centralnog Trga. Karolina Spajić koja stoji ispred trupe Zig Teatar, istakla je da će u predstavi učestvovati i niški glimci i plesači, a za stvaranje ove predstave inspirisale su je brojne nacije koje žive u Amsterdamu i pitanje gde je naš dom, koje je aktuelno i u Srbiji.

Ja mislim da će biti spektakularno, predstava nije mjuzikl, vrlo je dramatična, ali i prepoznatljiva. To se tiče svih nas, kako ćemo, gde ćemo sa našim životima i za šta se mi uopšte zalažemo - rekla je Spajić.

U okviru Nišvil džez teatre festivala, od danas pa do 9. avgusta svako veče će se prikazivati po dve predstave, a direktor Nišvila Ivan Blagojević, istakao je da posetioci neće biti u obavezi da tokom pratećeg i glavnog programa nose maske, jer će svi posetioci biti iskontrolisani.

Kako je naveo, na festival je moguće ući sa potvrdom o vakcinaciji ili negativnim testom, a za one koji nisu vakcinisani Aqualab klinika će na tri pulta raditi brze testove na koje će se čekati od 10 do 15 minuta.

Od one cene od 900 dinara koju smo postigli, kupci karata plaćaće 300 dinara, ostalo je subvencija Nišvila - rekao je Blagojević.

Podsećamo, u toku Nišvila važiće letnji popusti za dolazak vozom od Beograda do Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bulevarka

    07:25 // 7. 8. 2021.

    Koji je ovo samar Jerkanu koji se hvali kako je sve on najbolji i najjaci. Dom zdravlja koja ima ekipe uzorkivaca za covid i koji radi testove na licni zahtev kao drzavna firma je prepustila privatniku da testira posetioce festivala. Sve privatne laboratorije (i treba da rade) oduzimaju mnogo para DZ jer su im testovi za inostranstvo vazeci a vise nego duplo jeftiniji.Kakvo ponizenje penzionera

  • Petar Petrović Njegoš

    20:29 // 6. 8. 2021.

    A za vakcinisane ja bih uveo duplu cenu karte kao i za botove Sns-a

    • koja je tvoja teorija zavere?

      07:20 // 7. 8. 2021.

      Čipovaće te vakcinom? Postaćeš sterilan? Hoćeš li se rado odreći usluge lekara, bude li ti neophodna hospitalizacija zbog Kovida? Ako hoćeš, pa se zbog tebe i tebi sličnih ortopedija i ostale bolnice ne uvode u Kovid sistem, onda je OK da radiš šta ti volja, ali ako očekuješ da zbog tebe i tebi sličnih ostali ne dobiju pravovremeno medicinsku pomoć, onda si samo sebičan (ne)čovek...

  • vlajko

    18:57 // 6. 8. 2021.

    I posle statisticki izvestaj 99,999%. Ovo nije profesionalizam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: