Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 28. 1. 2019.

| Kultura

Preko 200.000 dinara donacija prikupljeno na Svetosavskom balu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Svetosavski bal 2019
Probuđen duh gospodskog Niša; foto: Vanja Keser

Oživevši starogradsku atmosferu i duh balova dobrotvorni Svetosavski bal okupio je oko 100 ljudi u niškom Svetosavskom domu i za sada prikupio 206.000 dinara, kažu u Studentskom kulturnom centru, za pomoć Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju Mara i Udruženju cerebralne i dečije paralize.

Dobrotvorni-Svetosavski-bal-2019-5-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Balska atmosfera na Svetosavskom balu; Foto: Vanja KeserIpak, računi su i dalje otvoreni, te ovo možda i nije konačna cifra. 70 % od prikupljenih para otići će za opremanje senzorne sobe u Mari, rekli su u SKC-u, a 30 % za nabavku antidekubitalnog programa i ortopedskih pomagala za negu najteže obolelih članova Udruženja. Uz to, prikupljeno je i skoro 15.500 dinara za izgradnju Crkve svetog Nikole u naselju Prosek, nadomak Niške Banje.

Dobročinstvo koje može da se vidi večeras je nešto što svakako budi emocije i kulturu, ispričao je direktor Mare Miloš Ranđelović, dok Ivan Peković iz Udruženja ističe i gospodsko ponašanje na manifestaciji.

Puno nam znači, ja sam pun emocija, samo je dovoljno prisustvovati, sa ovim divnim ljudima, da se vidi kakva je naša srpska gospoda nekada bila, kakva je danas i kako ćemo uvek biti gospoda - rekao je Peković.

Kako se ove godine Bal održavao u Svetosavskom domu, u kome ima manje mesta, bilo je i manje gostiju ali su, navode u SKC-u, ulaznice planule. Idejni tvorac Svetosavskog bala Ivan Redi smatra da je ovo sam vrhunac ove priče. Dobrotvorni-Svetosavski-bal-2019-3-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Nastupali brojni muzičari, glumci i plesači; foto: Vanja Keser

Nisu sredstva ovde presudna, ta želja da nekome pomognete, ta naša potreba da budemo sa njima zajedno, oni to osećaju. Ja ne mogu da vam opišem sa koliko su oni emocija i mene i direktorku SKC-a Draganu Petković, čija je doprinos enorman, primili, sa koliko ljubavi. To je nekad značajnije od novčanog iznosa - rekao je Redi.

Na ovom događaju, održanom sedmu godinu zaredom, svoje umeće prikazao je čitav “pogon” SKC-a, pa su tako nastupili Akademski i Ženski hor SKC-a, kao i Akademski folklorni ansambl Oro, čiji je umetnički rukovodilac Slavoljub Uzunović.

Predstavili su se i glumci Akademskog pozorišta, ansambl Garnizona Niš Tamo daleko, gudački kvartet Alegro, ansambl Savda sekstet, te vokalni solisti Nada Jovanović, Sara Ristić i Mina Milićević. Poznati niški ansambl Đuvegije oživeo je starogradsku atmosferu i duh balova.

Dobrotvorni-Svetosavski-bal-2019-2-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser "Vrhunac dobrotvornog Svetosavskog bala"; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zee

    12:55 // 29. 1. 2019.

    Koliko god da se prikupi novca i koje god dobro delo da se učini, uvek će se naći neko kome će to biti malo ili sramotno. E to je meni sramotno.

  • Hadži Vladimir Krsrić

    00:14 // 29. 1. 2019.

    Draga gospodo, svaka vam čast na ideji i gospodstvu....
    Ali dobročinstvo se ne pokazuje punim stolovima i donacijom od ca. 2.000 eura.
    Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: