Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 24. 6. 2020.

| Kultura

Preliminarne mere Nišvila - test na koronu za posetioce

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
NISVILLE-DAN-4-JV-FOTO-VANJA-KESER-8
Nišvil neće biti ovako pun kao prethodnih godina; foto: Vanja Keser

Da bi najveći festivali u Srbiji, kao što su niški Nišvil, novosadski Egzit, beogradski Birfest i Music week, prošli u bezbednim uslovima, organizatori su doneli preliminarni set mera u kom se, između ostalog, nalaže da je obavezan korona test za posetioce. Ivan Blagojević, direktor festivala Nišvil, kaže da veruje da će epidemiološka situacija biti znatno bolja u avgustu, za kada je najavljen popularni džez festival.

Prva mera, koju su dogovorili organizatori vodećih manifestacija, je obavezan test na virus korona za posetioce, a navode da će, ako virus bude aktivan u avgustu, biti obezbeđeni besplatni testovi i samo sa negativnim rezultatom će biti omogućen ulazak na festival.

Predviđeno je, takođe, da se testiraju i svi članovi osoblja pre dolaska na festival. Kako kaže direktor festivala Nišvil Ivan Blagojević, ovo su mere ako epidemiološka situacija bude loša.

Videćemo kako će se kretati situacija. To je krajnja mera, ako se ova situacija nastavi, ali ako se promeni do avgusta, primenjivaćemo verovatno blaže mere. Imamo najmanje rizika od ostalih festivala jer je avgusta. Ove mere su reakcija na trenutnu situaciju. Pošto je jun bio hladan, porastao je i broj zaraženih, ali verujem da će jula biti toplije i da će se poboljšati epidemiološka situacija. Gotov je program, sve je skockano, sada radimo završne radove - kaže Blagojević.

Set mera predviđa i da se smanji maksimalan broj posetilaca u odnosu na ranije, a obavezne su maske, rukavice i dezinfekcija za sve zaposlene na festivalima.

Na ulazima na festivale biće obezbeđene maske za sve posetioce, biće višestruko povećan broj zaposlenih u sanitetu, a publici će biti dostupni punktovi za merenje temperature i prijavu eventualnih simptoma. Predviđeno je da budu postavljeni i objekti za izolaciju ako neko od posetilaca pokaže simptome - stoji u setu mera.

Konačne mere predostrožnosti će biti donete u konsultaciji sa Vladom Srbije.

Podsetimo, niški džez festival biće održan u punom formatu od 7. do 16. avgusta, a glavni festivalski program od 13. do 16. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubica

    11:57 // 26. 6. 2020.

    U Dubaiju su temperature jos od maja iznad 35 a broj obolelih se i pored ostrih mera ne smanjuje! Ovo nema veze sa temperaturama!

  • Mile

    07:51 // 25. 6. 2020.

    Korona je mera vlade da se smanji nezaposlenost.

  • luda krava

    22:42 // 24. 6. 2020.

    je l onaj test sa aerodroma?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: