Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 1. 1. 2024.

| Kultura

Premijera, 8 predstava i školska slava tokom januara u niškom Narodnom pozorištu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Jedna premijera i 7 standardnih predstava i jedno gostovanje očekuju Nišlije u januaru; foto: Ljubica Jocić

Januarski repertoar Narodnog pozorišta Niš će zbog novogodišnjih i božićnih praznika krenuti od utorka, 16. januara predstavom Afera nedužne Anabele od 20 sati. Publiku tokom meseca očekuje jedna premijere, gostujuće predstava i proslava slave Sveti Sava.

Nakon prve januarske predstave Afera nedužne Anabele, čiju režiju potpisuje Igor Pavlović, već narednog dana, u sredu, 17. decembra Nišlije očekuje, takođe od 20 sati, predstava Seme, a tekst i režiju potpisuje niški glumac Miroljub Nedović.

Četvrtak, 18. januar od 20 sati rezervisan je za za predstavu Brod za lutke, Milene Marković i režije Ive Milošević, dok će ista predstava biti ponovo izvedena i u subotu, 20. januara, takođe od 20 sati.

Nakon tog Narodno pozorište iz Niša učestvovaće na Festivalu pozorišne igre “Mucijevi dani” u Ateljeu 212 u Beogradu, a repertoar u Nišu će biti nastavljen tek u petak, 26. januar od 12 sati obeležavanjem školske slave Sveti Sava niških gimnazija.

Kraj meseca 29. januar od 20 sati rezervisani za pretpremijere predstave Prasetina na 178 načina, dok će premijera predstave čiju režiju potpisuje Sonja Petrović biti na repertoaru u utorak, 30. januara.

Poslednjeg dana januara nišku publiku očekuje gostovanje Akademije 28 iz Beograda sa predstavom Ženski razgovori Duška Radovića.

Dok će prvi februara u Narodnom pozorištu početi prvom reprizom predstave Prasetina na 178 načina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    01:44 // 3. 1. 2024.

    Uzbudljivo! Čak OSAM predstava u mesecu koji ima 31 dan………

  • Dragoljub J.

    22:19 // 2. 1. 2024.

    Zgrada se uveliko dozidava, a repertoar običan krpež. Broj igranja smejurija, karte jedva prodaju. Što se kaže - narod crkve gradi, Bogu se ne moli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: