Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 30. 9. 2023.

| Kultura

Premijera, Smotra horova, stend-ap, gostujuće i niške predstave oktobra u Narodnom pozorištu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Neki to vole vruće 2; foto: Nikola Milosavljević-Studio Brada
Jedna od najpopularnijih niških predstava i oktobra u Narodnom pozorištu; foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada

Oktobar u niško Narodno pozorište donosi premijeru predstave Brod za lutke, pet komada niškog teatra, dva gostujuća komada Waj Faj i The Party, 18. Smotru horova i dva stend-ap nastupa. Četiri predstave Narodnog pozorišta će gostovati na festivalima i u pozorištima širom Srbije i u Crnoj Gori.

Deseti mesec u godini počinje monodramom Dejt komačarke Sandre Silađev koji će biti izveden u nedelju, 1. oktobra od 20 sati.

U četvrtak, 5. oktobra od 20 sati biće izvedena gostujuća predstava Waj Faj, po tekstu i režiji Miroljuba Rikija Nedovića, a dan kasnije biće 18. Smotra horova Srbije.

Komad San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje), u režiji Milana Neškovića, biće 7. oktobra od 20 sati. Utorak, 10. oktobar donosi od 20 sati popularnu predstavu, po motivima filma, a u režiji Aleksandra Marinkovića Neki to vole vruće.

U sredu, 11. oktobra od 20 sati biće izveden komad Jabuka u režiji Aleksandra Kovačevića, a dva dana kasnije od 21 sat na daskama Narodnog pozorišta će biti predstava Sladoled u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Komad Lekcija u režiji Aleksandra Kovačevića biće 14. oktobra od 20 sati, a tri dana kasnije u isto vreme počinje gostujuća predstava The Party.

Stend-ap nastup Show biz Nikola Đuričko će imati u sredu, 18. oktobra od 20 sati gde će publici ispričati zašto je hvatan u kragnu, zašto je sina prijavio u policiju, kao i druge dogodovštine iz života i karijere.

Pretpremijera predstave Brod za lutke, u režiji Ive Milošević, biće 26. oktobra, dva dana kasnije i premijera, a prva repriza zakazana je za 29. oktobar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    17:17 // 6. 10. 2023.

    Kakva “kulturna” raskoš….

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: