Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:56, 2. 3. 2018.

| Kultura

Premijera “Ulice usamljenih automobila” za Dan pozorišta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Tri dana zaredom prikazivaće se "Ulica usamljenih automobila"; Ilustracija; foto: A.K.

Prvim prikazivanjem predstave Ulica usamljenih automobila, rađenoj po nagrađenom tekstu niškog pisca Zorana Pešića Sigme, otpočeće martovski repertoar niškog Narodnog pozorišta. Tu je i gostovanje Kumova Dušana Kovačevića, kao i nekolicina “domaćih” predstava.

Nagrada Sterijinog pozorišta za najbolji dramski tekst otišla je u ruke Nišlije Zorana Pešića Sigme. Zato, baš ovom predstavom niško pozorište obeležiće 11. marta svoj 131. rođendan, mada je pretpijemira zakazana za 10. mart.

Triler Kumovi , koji je na repertoaru 14. marta, govori o prijateljstvu čoveka, koji je ostao bez posla, sa psom iz obližnjeg parka, kako kaže Dušan Kovačević, a prenosi Zvezdara teatar. Uloge u ovoj predstavi tumače Dragan Petrović Pele, Danica Maksimović, Milica Mihajlović, Branimir Brstina i Radoslav Milenković.

Ono što me je pišući zanimalo, današnja je ekonomska i politička situacija u našoj zemlji. Ali ne ispričana na uobičajeni, politikantski način koji ima svoju trajnost i vrednost samo dok ta politička situacija traje - rekao je Kovačević.

Najnovije predstave na repertoaru niškog Pozorišta U čije ime, o streljanim niškim glumcima i Cigani lete u nebo, mjuzikl niškog glumca Desimira Stanojevića, na repertoaru su po dva puta tokom ovog meseca.

Ljubitelji pozorišta moći će da tokom marta pogledaju i neke od predstava koje se igraju nešto duže: Brod ljubavi, Herostrata, Gospođu ministarku, kao i Mrtve duše, čija je premijera bila za prošlogodišnji Dan pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: