Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 20. 12. 2010.

| Kultura

Premijera filma “Montevideo"u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: montevideoproject.com

NIŠ – U utorak, 21. decembra od 20:30h u hali Čair održaće se projekcija filma “Montevideo, Bog te video”. Karte koštaju 300 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici hale Čair.

Premijera filma će se održati večeras u Beogradu. Nakon projekcije u Nišu publici će se pokloniti reditelj filma Dragan Bjelogrlić i glumci.

Film je inspirisan knjigom sportskog novinara Vladimira Stanković “Montevideo, bog te video” u kojoj je opisano osvajanje trećeg mesta naše fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. Scenario je napisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

Radnja filma je smeštena u Beogradu i govori o fudbalerima i njihovim pričama, životu u Srbiji i Beogradu 30-ih godina prošlog veka. Film prati događaje pred prvo Svetsko prvenstvo i kako su se fudbaleri i rukovodstvo izborili da odu u Montevideo.

Uloge fudbalera tumače Miloš Biković (Aleksandar Tirnanić Tirke), Petar Strugar (Blagoje Moša Marjanović), Viktor Savić (Milutin Ivković Milutinac), Andrija Kuzmanović (Milovan Jakšić), Ivan Zekić(Ivica Bek), Aleksandar Radojičić (Mikica Arsenijević), Nenad Heraković (Dragoslav Mihajlović), Uroš Jovčić (Đorđe Vujadinović), Rade Ćosić (Teofilo Spasojević), Milan Nikitović (Branislav Sekulić), Bojan Krivokapić (Momčilo Đokić), Aleksandar Filimonović (Ljubiša Stefanović Leo). Pored njih tu su Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Anita Mančić, Branka Pujić, Nina Janković, Danina Jeftić, Tamara Dragićević kao i dvanaestogodišnji dečak Predrag Vasić.

"Montevideo, Bog te video" - oficijelni trejler

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    09:30 // 22. 12. 2010.

    Ovo je dobra prilika da shvate da treba da prestanu sa pokušajima da naprave nešto ako nemaju uslova. Premijera je blago rečeno bila užaš. Ako ne računamo pozere koji će još 2 nedelje da pričaju kako su bili na permijeri i producente koji su zaradili koji dinar više, ostaje sledeće: samo su oni koji su sedeli na parketu ispred platna mogli da odgledaju film. U hodniku je gorelo svetlo što je dodatno pogoršavalo i onako lošu sliku. Postavili su 4 svadbarska zvučnika tako da se sa strane ništa nije razumelo (u pojedinim trenucima sam se pitao da li je film uopšte na srpskom). O ambijentu neću ni da pričam (semenke, suncokret, šećerne jabuke, susam štapići, oboreni koševi, bina skrpljena od nekih paleta bez ikakvog osvetljenja...). Tužno i jadno.

  • nišlija

    08:13 // 21. 12. 2010.

    ovo je dobra prilika da se pita neko u ovom gradu šat je sa bioskopom. Čini mi se da ga prave jedno 100 godina.

    U NSadu se premijara ovog filma održava u renoviranom bioskopu a čije je renoviranje počelo prre manje od godinu dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: