Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 8. 2. 2019.

| Kultura

Premijera komada “Sladoled” na maloj sceni niškog teatra

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Predstava-Sladoled1;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis
Komad prati odrastanje majke i ćerke do majkinih 80 i ćerkinih 60 godina; foto: Narodno pozorište Niš

Priču o majki i ćerki koje odrastaju zajedno ispričaće majka i ćerka, glumice Ivana i Nađa Nedović u predstavi "Sladoled", koji je režirao upravnik teatra Spasoje Ž. Milovanović. Premijera je na maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu, u subotu 9. februara.

Karata za premijeru predstave više nema, kažu u Pozorištu, ali ih ima još malo za reprize koje su zakazane za 21. i 23. februar. premijera Sladoled Premijera sutra, prve reprize 21. i 23. februara; foto: JV

Komad Sladoled je po tekstu hrvatskog autora Miro Gavrana režirao upravnik Milovanović, koji je rekao da je Gavran jedan od najznačajnijih i najizvođenih živih dramskih pisaca u Evropi u ovom trenutku.

Ova, naizgled ženska priča, tiče se svih ljudi, dodaje, pa će sigurno biti zanimljiva publici svih generacija.

Sladoled je poslastica sa ukusom pozorišta, koju ćete hteli – ne hteli morati da isprobate. A o ukusu ne vredi raspravljati - kazao je Milovanović. Predstava-Sladoled2;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis Komad prati odrastanje majke i ćerke do majkinih 80 i ćerkinih 60 godina; foto: Narodno pozorište Niš

Uzbudljiva, duhovita i uverljiva predstava prati život majke i ćerke - od dana kada ćerka polazi u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu.

Autentičnost čitavoj priči daće to što su glumice Ivana i Nađa Nedović majka i ćerka, a obe kažu da su uživale radeći predstavu i prisećajući se zajedničkog odrastanja.

Ivana ističe da joj je to bio jako složen, zahtevan i prelep zadatak.

Imate minut i po da iz scene u scenu budete stariji za 10 godina, a to nije film, nemamo tu vrstu transformacija, nego je isključivo glumačka igra i to je za mene bilo izazovno. Dok smo radile sećale smo se i nekih naših trenutaka, jer smo neke delove tih dekada i proživele zajedno. Mislim da je koleginici bilo teže, jer sam ja već mnogo toga prevalila, bar jedno 5 tih perioda sam prošla pa mogu da se setim, a samo dva su mi nepoznanica i daj bože da doživim da vidim kako će to zaista biti - priča Ivana Nedović. Predstava-Sladoled3;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis Komad prati odrastanje majke i ćerke do majkinih 80 i ćerkinih 60 godina; foto: Narodno pozorište Niš

Njena ćerka Nađa kaže da joj je bilo zanimljivo da radi sa majkom, a najteže da iznese godine koje još nije proživela.

Kao što je njoj bila trauma da igra devojku od 26, meni je bila da igram ženu od 60 - dodaje Nađa Nedović.

Zbog velikih gužvi u Narodnom pozorištu, gde se dve predstave paralelno pripremaju, kao i festival koji će biti održan u martu, probe su imali i u foajeu, a Nađa ističe da je sigurna da će predstava Sladoled imati dug vek i da će biti bolja što je više budu igrale.

Podsetimo, u niškom teatru će 12. marta početi festival "Tetar na raskršću" za koji se direktor nada da će se naći na listi ozbiljnih srpskih festivala poput Sterijinog pozorja, BITEF-a i drugih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    22:29 // 8. 2. 2019.

    I Bilja-bajka je rezirala "Rucne radove", "Isti-ne", "Crvenkapice", i ostalo..... i ovo spada u tu kategoriju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: