Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 1. 11. 2023.

| Kultura

Premijera, koncert, proslava škole i brojne predstave novembra u Narodnom pozorištu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
brod za lutke 12, foto narodno pozoriste nis
"Brod za lutke" i novembra na repertoaru; foto: Narodno pozorište Niš

Novembarsku ponudu u Narodnom pozorištu u Nišu otvoriće u petak, 3. novembra izvođenje predstave Heroj nacije Ivana M. Lalića. Tokom pretposlednjeg meseca ove 2023. godine publiku niškog teatra očekuje premijera komada Žarka Jokanovića Kokoške, promocija knjige, gostujuće predstave, koncert Amire Medunjanin, komad Specijalne škole sa domom učenika "Bubanj“ i svečana akademija Dana Prve niške gimnazije "Stevan Sremac".

U subotu, 4. novembra od 20 sati publika će moći da vidi predstavu Brod za lutke koja je nedavno imala premijeru.

Ponedeljak, 6. novembar od 12 sati rezervisan je za predstavu Specijalne škole sa domom učenika "Bubanj". Dan kasnije, u gornjem foajeu pozorišta od 18 sati biće održana promocija knjige Dragoslava Simića Vek slikan mikrofonom.

seme-6 Komad "Seme" ovog meseca; foto: Narodno pozorište Niš Predstava Seme, kojom je Miroljub Riki Nedović proslavio 40 godina rada u pozorištu, biće izvedena 9. novembra od 20 sati.

Dan kasnije, takođe od 20 sati predviđeno je izvođenje komada Aleksandra Galina Lice, u režiji Vasila Vasileva.

U subotu, 11. novembra od 20 sati gosuje predstava The Party u režiji Marka Đurića, a u isto vreme 14. novembra i komad Duška Radovića Ženski razgovori u izvođenju članova Akademije 28 iz Beograda.

Nova gostujuća predstava I svaki put kao da je prvi, u režiji Jovane Tomić, a u koprudkciji Kruševačkog pozorišta i Art Teme biće 15. novembra od 20 sati.

Dan kasnije, od 20 sati najavljen je koncert Amire Medunjanin.

Neki to vole vruće 1; foto: Nikola Milosavljević-Studio Brada "Neki to vole vruće" - uvek se traži karta više; foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada Jedna od najtraženijih predstava u poslednje vreme Neki to vole vruće, po motivima istoimenog filma u režiji Aleksandra Marinkovića, biće izvedena 18. novembra od 20 sati.

Komad Ane Đorđević Zajedno, u režiji Jane Maričić i u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Srpskog narodnog pozorišta, Beoart-a i Kulturnog centra Pančevo zakazan je za 20. novembar od 20 sati.

Proslava Dana Prve niške gimnazije "Stevan Sremac" i Svečana akademija biće 23. novembra od 13 sati.

I ovog meseca Narodno pozorište sprema premijeru - komad Kokoške Žarka Jokanovića, a u režiji Marka Jovičića, imaće premijeru 25. novembra od 20 sati. Dan ranije je pretpremijera, a dan kasnije i prva repriza.

U ponedeljak, 27. novembra od 20 sati je gostujuća predstava Waj Faj čiji tekst i režiju potpisuje Miroljub Riki Nedović.

Planirano je da 28. novembra i 29. novembra od 20 sati bude izveden komad Dekameron, po motivima Đovanija Bokača, a u režiji Dejana Projkovskog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    18:19 // 1. 11. 2023.

    Užas od zbirštine. Ovo odavno nije nacionalni teatar nego seoski dom kulture sa grupicom amatera.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: