Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 3. 2. 2015.

Premijera opere “Seviljski berberin” 23. februara u Nišu

opera I druga opera zajednički poduhvat niških snaga

Studenti i profesori Fakulteta umetnosti, Niški simfonijski orkestar i Narodno pozorište uveliko pripremaju Rosinijevu operu “Seviljski berberin” koju će na sceni niškog teatra pretpremijerno izvesti 20. februara, a premijerno 23. februara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • den

    16:45 // 3. 2. 2015.

    A studenti su vam zamorcici? Da dekanica moze malo da se izivljava i da smanjuje ocene ko ne kupi njen casopis ili otkaze ucesce u njenim projektima.. Kakva seljana..

    • Професор

      21:18 // 3. 2. 2015.

      Нису само студенти, него сви који учествују у тој фарси која служи искључиво за личну промоцију "носиоца пројекта без хонорара" - музичара, студената и осталих којима је то "радна обавеза".

    • Dragan

      22:55 // 4. 2. 2015.

      Seljana je kada grad ove velicine nema operu. Seljana je i kada botovi hejtuju bez honorara ili u nadi da ce ga biti, i vide to kao svoju "radnu obavezu". Kultura ce pronaci put, bez obzira na vas.

  • CVETKO prvi

    18:54 // 6. 2. 2015.

    LJUDI,daj da budemo Srbi!Ovoliko ljudi je uključeno i svi rade , daju svoj doprinos i znaju da dinara neće videti /zahvaljujući SNS-u/ a mi nemamo kartu /ili pare za kartu/ i te napore omalovažavamo!

  • Lola

    14:39 // 4. 2. 2015.

    Ili imamo operu ili ne! Studenti su nosioci ovog programa i mogu da ga izvedu u svojoj sali.A ako se radi o ozbiljnom projektu, onda se zna da njega nose DIPLOMIRANI MUZICARI. Dosta je diletantizma!

    • Milan

      23:07 // 4. 2. 2015.

      Studenti nisu diletanti, nije lepo vredjati studente, a nije ni akademski. Ne vidim kako ovakvi nastupi mogu da im stete. Da li se ovde neko plasi konkurencije? Bravo studenti! Dolazim obavezno :)

    • Posmatrac

      18:46 // 5. 2. 2015.

      Bice ovo jos jedna mracna, otuzna i mucna "funkcionerska priredba" i za slusanje i za gledanje. Setite se samo kako je turobno, prazno i amaterski delovao i zvucao "Slepi Mis"- bez scenografije, itd.

  • Lola

    14:43 // 4. 2. 2015.

    Studenti uce... A ozbiljne programe nose profesiolci, diplomirani, talentovani, sa iskustvom. Ima takvih I nezaposlenih oboa, violin, solo pevaca, ali ih ne zovu.

  • prokofjev

    15:56 // 4. 2. 2015.

    I na tzv. TURNEJU SIMF. ORKESTRA po Spaniji pocetkom januara su umesto zaposlenih, uglavnom putovali studenti. Gradonacelnik ne proverava sta se desava iza njegovih ledja.

  • Posmatrac

    22:54 // 4. 2. 2015.

    Haaa-ha-ha-ha-haaa! Zar ova premijera nije trebalo da se desi jos prosle jeseni??? Trebalo im je 6+ meseci da spreme operu koju profesionalci urade za dva meseca! Koji BLAM!!! Kulturo-EVE ME!

  • hm

    09:08 // 4. 2. 2015.

    Jel taj upravnik upravlja ili rezira. Ne secam se neke novije predstave (a nema ih mnogo) koju on nije rezirao.

  • Mika

    07:26 // 5. 2. 2015.

    Koji je ovo cirkus i amaterizam...... I lecenje necijih kompleksa i prenaduvanih ega.... Ali, kada neko ko nema adekvatno iskustvo odlucuje o ovakvim projektima, onda nije ni cudo. Kvalitet- NULA.

  • Ivan Jovanovic

    11:39 // 5. 2. 2015.

    Sinoc mi sa biletarnice rekli da prodaju samo karte za predpremijeru - 20.02,a da ce za 23.02. da pocnu s prodajom danas ili sutra! A danas mi preko telefona kazu da su karte rasprodate juce! Sramota!

    • Mika

      15:00 // 5. 2. 2015.

      Naravno. Karte za premijeru su "rasprodate" niskoj "eliti"- tj. podeljene za DZ onima koji ce doci da podrzavaju sve one koji su se upleli u ovaj cirkus, pocevsi sa zutokljunim Vukovicem na celu.

    • slupacu tamburu

      23:46 // 5. 2. 2015.

      Pa sta te briga kad ti ne dolazis?

  • Dragana Moles

    20:46 // 20. 2. 2015.

    Bartolo nije Figarov gazda... Srecno svima za premijeru! In bocca al lupo!

  • CVETKO prvi

    00:59 // 6. 2. 2015.

    Gde god da pročitam ČLANAK o dešavanjima u Nišu,a u komentarima je neizbežno NEZADOVOLJSTVO /kao i u mojim komentarima/! Znam da postoji rešenje i izlaz iz bede , ali ...pobeže misao,zaboravih poentu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: