Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 19. 6. 2013.

| Kultura

Premijera remasterizovane "Kleopatre"

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

U sredu 19. juna od 19 sati na reviji "Blockbuster" Nišlije će moći da pogledaju remasterizovanu digitalnu verziju ovog filmskog spektakla.

“Kleopatra" je film reditelja Džozefa L. Mankijevića iz 1963, dobitnik 4 Oskara i to za scenografiju, kostim, fotografiju i specijalne efekte, a remasterizovan je povodom obeležavanja 50 godina od nastanka i nikad nije izgledao glamuroznije, navode iz Bioskopa.

f Elizabet Tejlor igra Kleopatru, legendarnu kraljicu Egipta, koja zavodi vladare Rima sve dok ne nađe sebi ravnog u Marku Antoniju koga igra Ričard Barton. Njihova strastvena romansa odlučiće sudbinu najvećih svetskih carstava.

“Kleopatra“ je morala da bude obnovljena jer je oštećena zubom vremena – boje su izbledele i kopije filma dobile su ogrebotine. Legenda o ovom ostvarenju, sa druge strane, ostale je uvek vrlo živa, jer je ovo jedan od filmova koji su zauvek promenili Holivud.

Bilo je potrebno 2,5 godine, dva reditelja i dve filmske ekipe da se završi snimanje u Engleskoj, Italiji, Egiptu i Španiji.  Sa budžetom od današnjih 300 miliona dolara, "Kleopatra“ je jedan od najskupljih projekata u istoriji kinematografije, zbog koga studio “20th Century Fox“ zamalo nije bankrotirao. Takođe je zapamćen kao film tokom kog je započela jedna od najčuvenijih holivudskih romansi, strastvena veza između Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona, i kao projekat obeležen skandalima koji su godinama hranili medije, prenosi Villin grad.

Kompletan repertoar bioskopa Vilin grad zainteresovani mogu videti ovde.

Cleopatra - Trejler

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: