Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 4. 2. 2020.

| Kultura

Premijere, festival i gostovanja februara u vranjskom Pozorištu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
sedišta pozorište
5 gostovanja, a dve premijere februara u vranjskom Pozorištu; Ilustracija; Foto: B. S.

Februarski repertoar Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju obeležiće Festival vranjske gradske pesme koji je zakazan za 21. i 22. februar, desetak predstava od kojih su 5 gostovanja, a 2 premijere. Ljubitelji teatra imaće prilike da gledaju Dnevnik Ane Frank šabačkog Pozorišta i predstavu Sumnja kraljevačkog Pozorišta.

Ženski razgovori biće odigrani večeras od 20 sati, a reč je o komediji za koju režiju potpisuje Nebojša Dugalić, a rađena je po zbirci duhovitih priča Duška Radovića, iz ugla različitih žena i muškaraca.

Nastojnik na maloj sceni biće premijerno igran u petak, 7. februara od 20 sati, a repriza predstave dan posle. Komad Nastojnik po tekstu engleskog književnika i nobelovca Harolda Pintera, a u režiji Trajčeta Gjorgieva i izvođenju glumačkog ansambla vranjskog Pozorišta, priča je o društvenim okolnostima u kojima žive dva brata i čovek koji je slučajno ušao u njihov život.

Nedelja je tradicionalno u vranjskom Pozorištu dan za dečije predstave, a mališani će 9. februara u 12 sati moći da gledaju Žurku kod plavog zeca Žetice Dejanović.

Dnevnik Ane Frank šabačkog Pozorišta gostuje u Vranju u ponedeljak, 10. februara od 20 sati, dan kasnije je gostovanje trupe “Optimisti” iz Vranja sa predstavom Boing boing.

U utorak, 18. februara od 20 sati na sceni će nastupiti kraljevačko Pozorište sa predstavom Sumnja autora Džona Patrika Šenlija, a u režiji Juga Đorđevića. U delu se sukobljavaju različiti principi poput činjenica i emocija, rasnog, klasnog, muškog i ženskog.

Do kraja februara gostovaće i drugi deo popularne monodrame Zakasotina Dragana Bože Marjanovića i to u četvrtak 20. februara, a u subotu 22. februara od 12 sati mališani će moći da pogledaju predstavu Mačak u čizmama u izvođenju leskovačkog Narodnog pozorišta.

Glumci vranjskog Pozorišta će u februaru da odigraju dve predstave po tekstu Bore Stankovića - Nečistu krv 14. februara od 20 sati i Božje ljude 25. februara. U subotu, 29. februara premijerno će izvesti predstavu za decu Čarobnjak iz oza koju je režirala Aleksandra Kovačević.

Cena ulaznica za sve predstave je 300 dinara, dok karte za dečije predstave koštaju 150 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: