Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 21. 12. 2018.

| Kultura

Premijerno izveden nagrađeni komad poljskog autora u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Igre-u-pesku1;-foto:-JV

Dramu Igre u pesku odigrali su premijerno sinoć Miloš Cvetković i Maja Banković, u intimnoj atmosferi, na maloj sceni niškog teatra. Predstava je urađena po tekstu mladog poljskog autora Mihala Valčaka, koji je nagrađivan za delo koje opisuje početak ljubavi između dvoje dece koja se igraju u pesku.

Premijeri duodrame u niškom Narodnom pozorištu prisustvovao je i Andrej Kindjuk iz Ambasade Poljske u Beogradu, koja je platila ovu predstavu. Igre u pesku je rezultat prve saradnje ove Ambasade i niškog teatra, ali Kindjuk obećava da nije i poslednja. Andrej-Kindjuk-iz-Ambasade-Poljske;-foto:-JV

Ja obećavam da ćemo mi sa tom saradnjom između Ambasade i Grada Niša nastaviti i ubuduće jer primećujem da poljska kultura, književnost, na našu veliku radost, nailazi na veliko interesovanje Nišlija - priča Kindjuk.

Kindjuk ističe da je Mihal Valčak, po čijem tekstu je predstava napravljena, jedan od najznačajnijih i najistaknutijih autora mlađe generacije. Diplomirao je teatrologiju i režiju na pozorišnoj akademiji u Varšavi i već na prvoj godini studija je objavio pomenutu dramu. Dobitnik je brojnih nagrada i njegova priča je bila na najbolja i na konkursima. Igre-u-pesku;-foto:-JV

Reč je o emotivnoj priči o prvoj ljubavi između dvoje dece, koja ulaze u svet odraslih, a koji se zaljubljuju prvi put, u pesku. Režiju potpisuje Piroćanac David Alić, a prva repriza predstave je 25. decembra.

Podsetimo, ovo je treća premijera u niškom Narodnom pozorištu ove sezone, a predstava će ubuduće biti na redovnom repertoaru teatra i igraće se na kamernoj sceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    22:28 // 21. 12. 2018.

    Pa, ovo li je za Narodno Pozoriste??? Majko mila, sta se publici servira....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: