Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 24. 8. 2021.

| Kultura

Premijerno prikazan film "Ne igraj na Engleze" na Filmskim, Ivan Tomić proglašen za glumca treće večeri

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
filmski susreti 2021
Publika tradicionalno pozdravila deo glumačke ekipe; foto: Vanja Keser

Treće veče 56. Filmskih susreta otvorila je svetska premijera komedije Ne igraj na Engleze, a deo glumačke ekipe ovog filma dočekala i pozdravila aplauzom puna Letnja pozornica u Nišu. Nakon toga prikazana je drama Dohvati nebo, a publici se nakon projekcije poklonio Petar Božović. Za glumca večeri izabran je Ivan Tomić, koji tumači lik Buleta u filmu Ne igraj na Engleze.

Iako sinoć nije bio na Letnjoj pozornici, niška publika je na početku treće večeri pozdravila višeminutnim ovacijama glumca druge večeri Dragana Bjelogrlića, koji igra Hadži Trifuna u filmu Nečista krv.

filmski susreti 2021 Ivan Tomić izabran za glumca večeri; foto: Vanja KeserUsledila je projekcija komedije Slobodana Pešića Ne igraj na Engleze, koja je svoj život na velikom platnu počela upravo u Nišu. Istoimena predstava Vladimira Đurđevića igrana je u poslednjih 15 godina u Beogradskom dramskom pozorištu.

Nakon što je projekcija malo zakasnila, usledilo je 90 minuta smeha, a posle toga pred platno su izašli reditelj Slobodan Pešić i glumci Mina Aranđelović, Đorđe Kreća, Ivana Mišović, kao i Ivan Tomić koji igra jednu od glavnih uloga i koji je na osnovu glasova publike proglašen za glumca večeri.

filmski susreti 2021 Marko Živić i Danijel Sič se poklonili publici putem video-linka; foto: Vanja KeserPutem video-linka, pozdrave su poslali i Marko Živić i Danijel Sič.

Nakon toga prikazana je drama Dohvati nebo. Reč je o ostvarenju Milutina Darića koje predstavlja priču o čoveku koji pokušava da sačuva porodicu nakon nesreće koja ih je zadesila. U toj ulozi našao se Milan Kovačević, koji se nakon filma poklonio publici, kao i čuveni glumac Petar Božović.

filmski susreti 2021 Petar Božović poručio da Niš krase toplina i gostoprimstvo; foto: Vanja Keser“Šta arlaučete bre?” - šaljivo je upitao Božović publiku koja ga je glasno pozdravljala, a zatim je izrazio zadovoljstvo zbog povratka Festivala na Letnju pozornicu i poručio da je umetnost neuništiva.

Nisam ja bre glumac, ja sam niški prijatelj. Lepo je posle svega videti da ovaj festival i dalje postoji. Ne može se ništa isprečiti pred umetnošću. Ona je neuništiva, a to Niš pokazuje u nekoliko oblika - rekao je Božović.


Večeras na programu istorijska drama i krimi-drama

Četvrte večeri Festivala glumačkih ostvarenja biće prikazana istorijska drama Zdravka Šotre Aleksandar od Jugoslavije, u kojem su neki od glumaca Ljubomir Bulajić, Petar Strugar i Vesna Čipčić.

Prethodno je na televiziji emitovana i istoimena serija, a odgovore iz filma publika će moći da dobije pete večeri Festivala, u ostvarenju Pucnji u Marseju, koji se nadovezuje na delo Zdravka Šotre.

Nešto kasnije biće projektovana kriminalistička drama Lihvar reditelja Nemanje Ćeranića, u kojoj je reč o bivšem bokseru i zelenašu koji živi u malom gradu u Srbiji, a neke od uloga tumače Mladen Andrejević, Strahinja Blažić i Stefan Bundalo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: