Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 20. 10. 2023.

| Kultura

Premijerom predstave "Ništa nećemo zaboraviti" vranjski ansambl otvara 43. "Borine pozorišne dane"

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Pozorište Vranje
Ove godine festival nosi slogan "Pozorište u traumatizovanom društvu"; foto: M. D. /JV

Premijernim izvođenjem predstave "Ništa nećemo zaboraviti", koju je režirao Jug Đorđević, u subotu, 21. oktobra, glumci vranjskog pozorišta otvoriće 43. "Borine pozorišne dane" u Vranju i obeležiti Dan pozorišta. "Borini dani" koji se ove godine održavaju pod sloganom "Pozorište u traumatizovanom društvu" trajaće do 28. oktobra, a po prvi put imaće i međunarodni program - predstave iz Severne Makedonije, Hrvatske i Rumunije.

Predstava koja otvara pozorišni festival u Vranju rađena je po motivima romana "Kanjec filjma" i "Ista priča" književnice Vere Cenić, a dramatizaciju je radila Tijana Grumić. Početak premijere zakazan je za 19 sati u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju, a ova predstava neće biti deo takmičarske konkurencije.

Drugog dana festivala, 22. oktobra, na programu je predstava “Kod večite slavine” u režiji Sonje Petrović, a reč je o koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada.

Ansambl Novosadskog pozošta Šekspirovog “Ričarda III”, u režiji Dejana Projkovskog, izvešće 23. oktobra, dok je 24. oktobra na programu komad “Naš razred” koji je režirala Tatjana Mandić Rigonat, a izvodi Narodno pozorište u Beogradu.

U sredu, 25. oktobra, predstavu "Neprijatelj naroda" po tekstu Henrika Ibzena i u režiji Nine Nikolić, izvešće Makedonski narodni teatar iz Skoplja.

Teatar EXIT iz Zagreba 26. oktobra odigraće predstavu “Realisti” u režiji Matka Raguža, a 27. oktobra na programu je predstava “Ptice” po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića, koji izvodi Mađarsko državno pozorišre “Čiki Gergej” iz Temišvara.

Predstava “Šta će biti sa svima nama” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina zatvoriće festival 28. oktobra.

Sve predstave, osim prvog dana festivala, počinju u 20 sati.

Cene ulaznica pojedinačne ulaznice je 1.000 dinara, a kompleta 6.000 dinara. Kako kažu iz vranjskog Pozorišta, rezervacije su moguće isključivo putem mejla:
[email protected]. U rezervaciji je potrebno navesti , ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu. Svaki gledalac će na mejl dobiti potvrdu o rezervaciji, kao i obaveštenje do kada bi trebalo da preuzme svoje ulaznice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: