Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 8. 2. 2014.

| Kultura

Prepun Fidbek uz Stereo Bananu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Stereo Banana u klubu Feedback, Niš
Stereo Banana, klub "Feedback", foto: Miloš Zlatanović

Niški hip-hop sastav "Stereo Banana" u petak je u "Fidbeku" imao prilike da publici prezentuje sav svoj dosadašnji rad. Auditorijum je u prisnoj i intimnoj atmosferi pokazao velike simpatije prema ovom nesvakdašnjem dvojcu.

Nakon neobavezne uvertire koju je gotovo do ponoći pravila nekolicina muzičara za misketom na čelu sa DJ Tjamilom, nekoliko minuta nakon ponoći na scenu je izašao hip-hop dvojac koji svojim idejama i muzikom već nekoliko godina budi posebnu emociju kod stanovnika južne Srbije.

stereo-banana-feedback-nis-(5) Nemanja Nedeljković - Nemus, Fidbek, foto: Miloš Zlatanović

Pevanje o svakodnevnim temama na dijalekatskom žargonu sigurno je glavni adut dvojice mladih muzičara iz Niša. Naopak i Nemus, dvojica su muzičkih entuzijasta koji su se najpre predstavili niškoj publici a onda svoj muzički put proširili i van granica Srbije, po čitavom Balkanu.

Sinoćnji koncert dobar je pokazatelj da sluha za hip-hop još uvek ima i da se alternativna kultura i te kako može promovisati jer je publika sve više zainteresovana za ovakav vid muzičke komunikacije.

Stereo Banana je to svakako dokazala i nastupom na Nisomniji kada je prokrčila svoj profesionalni put te su se u Sarajevu nekoliko meseci kasnije našli kao predgrupa "Dubiozi kolektivu".

stereo-banana-feedback-nis-(7) Stereo Banana, Fidbek, foto: Miloš Zlatanović

- Mislim da je večeras bila izuzetno dobra atmosfera i mi smo nastojali da damo sve od sebe. Pretpostavljam da se primetilo da je najveće oduševljenje bilo tokom pesme "Da li vi masturbirate pred grad". Moguće da je tome doprineo I spot koji je dosta promovisan. Ipak se nadam da uzrok  velike koncentracije mladih nije bila popularnost spota već upravo poštovanje prema tome što mi radimo. Meni je zaista drago što nas toliko mladih sluša. Žao mi je takođe što je određeni broj ljudi ostao bez karata, ali to je svakako pokazatelj da nam za naredni koncert možda treba neki veći prostor. - Izjavio je Marko Anđelković - Naopak, jedan od članova Stereo Banane.

Stereo Banana predstavlja projekat dvojice mladih muzičara iz Niša koji kombinacijom bitova i vokala pokušavaju da na izvestan način skrenu pažnju na najobičnije ili najneobičnije životne situacije izražavajući se upravo muzikom i repovanjem.

Stereo Banana u Fidbeku, video: Miloš Zlatanović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: