Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 13. 7. 2011.

| Kultura

Prijem za Gradski dečji hor "Zvezdice"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, zvezdice

LESKOVAC – Sve čestitke apsolutnim šampionima Evrope! Vi ste najbolji, najlepši ambasadori našeg grada i zahvaljujem vam se na tome, kazao je gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić prilikom svečanog prijema Gradskog dečjeg hora "Zvezdice" u svečanoj sali Gradske skupštine povodom osvajanja prvog mesta u Bratislavi na Internacionalnom festivalu dečjih i omladinskih horova i orkestara.

- Ovo je još jedan dokaz da se posvećenošću, mukotrpnim radom i željom za uspehom može sve postići i da ništa nije nemoguće. Grad će i nadalje stajati svim svojim snagama iza vas i podržavati u budućem radu – dodao je gradonačelnik Kocić.

Prisutnima se obratila i umetnički rukovidilac mr Jelena Cvetković, koju je gradonačenik Kocić najavio kao osobu "najodgovorniju za sve uspehe koje smo imali u prethodnom periodu i verujem, tek imati’’.

- Zahvaljujem se gradonačelniku na divnim i velikim rečima koji nama mnogo znače, a deset godina je kako hor postoji i konačno smo pokazali i dokazali da zaista vredimo onoliko koliko smo se trudilki i koliko smo radili i doneli smo veliku, ogromnu nagradu našem malom Leskovcu za koga su sada svi čuli – kazala je mr Cvetković, koja se zahvalila i na velikoj podršci kompanije Zdravlje Aktavis.

Gradski dečji hor "Zvezdice“ proglašen je za pobednika u kategoriji dečjih horova uzrasta do 16 godina i dobitnik je Zlatne plakete Festivala u svojoj kategoriji. U konkurenciji horova svih kategorija ovaj hor dobio je specijalne nagrade žirija za najbolju kulturu pevanja i za najekspresivniji nastup na festivalu. Gradski dečji hor „Zvezdice“ osvojio je takođe najveći broja poena u odnosu na sve horove u svim kategorijama.

Na Festivalu u Bratislavi učestvovao je veliki broj horova iz Rusije, Litvanije, Estonije, Gruzije, Španije, Belgije, Austrije, Češke i drugih zemalja i zato je uspeh hora ,,Zvezdice’’’ značajniji, a pobedom na trećem Internacionalnom festivalu dečjih i omladinskih horova i orkestara Gradski dečji hor „Zvezdice“ na najbolji način je obeležio deset godina postojanja.

Ovaj hor je osnovan pod pokroviteljstvom Razvojnih programa Ujedinjenih nacija (UNDP). Osnivači hora su dirigent i umetnički rukovodilac mr Jelena Cvetković i korepetitor i umetnički saradnik prof. Mirjana Kostić, a okuplja četrdesetoro dece predškolskog i školskog uzrasta. Gradski dečji hor „Zvezdice“ 2009. godine dobio je najviše priznanje lokalne zajednice – Oktobarsku nagradu Grada Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: