Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 23. 12. 2016.

| Kultura

Pripovetke i putopisi Borivoja Ugrinovića i za osobe oštećenog sluha i vida

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
ugrinovic
Putešestvije starim i novim svetom; foto: B. U.

Tajanstvene legende, mistični likovi, dokumentaristička i bajkovita proza, utkana u zbirku pripovedaka i putopisa “Putešestvije starim i novim svetom”, autor je napravio sa namerom da ih učini dostupnijim i osobama koje imaju oštećen sluh i vid. Publikacija je multimedijalnog karaktera, pa će svima pružiti celovitiji utisak.

Multimedijalni projekat dugogodišnjeg novinara Borivoja Ugrinovića se sastoji od knjige, DVD i CD pripovedaka i putopisa, koje su, kako kaže, napravljene najsavremenijom tehnologijom i grafičkim rešenjima, kako bi svi u potpunosti mogli da uživaju u njoj. Projekat je multimedijalnog karaktera; foto: Borivoje Ugrinović Projekat je multimedijalnog karaktera; foto: Borivoje Ugrinović

Reč je o tekstualnoj, video i audio celini, satkanoj od osam segmenata, u kojima sadržajno dominiraju prošlost i sadašnjost, tajanstvene legende, mistični likovi, rekonstruisani istorijski događaji. Tematski, redak primer romaneskne, dokumentarističke, impresionističke i bajkovite proze, sa jasnim zadatkom da približi i objasni daleko vreme, ukaže na skrivene tajne u ljudima, okruženju i zbivanjima - kažu recenzenti.

Promocija multimedijalnog izdanja, koju će pratiti i književno veče, kao i prikazivanje filmova, autor će organizovati u Niškom kulturnom centru, prema najavama, sredinom januara naredne godine.

Ona će biti obogaćena scenskim nastupima poznatih glumaca, horova i instrumentalista. Početkom godine, promocije će biti organizovane u Gračanici, Prizrenu, Ranilugu, Mitrovici, Kruševcu i Beogradu. Deo publikacije biće poklonjen ustanovama koje brinu o deci i odraslima sa posebnim potrebama na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji  - kaže Ugrinović. Dugogodišnji novinar i autor zbirke pripovedaka i putopisa; foto: Borivoje Ugrinović Dugogodišnji novinar i autor zbirke pripovedaka i putopisa; foto: Borivoje Ugrinović

Borivoje Ugrinović je dugogodišnji televizijski novinar, urednik u RTS-u i JP “Mreža most”, a profesionalnim novinarstvom bavi se blizu 3 decenije. Pored toga, pisao je i objavljivao poeziju, eseje, reportaže, putopise i pripovetke. Dobitnik je više novinarskih, literarnih i društvenih nagrada i priznanja.

Projekat je publikovan u saradnji sa udruženjem pisaca “Čegar” i grafičko-izdavačkim preduzećem “Nais print” iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: