Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 15. 8. 2012.

| Kultura

Pripreme za "Nišville" pri kraju

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
nisvil-priprema.jpg

Pripreme za sutrašnji početak Internacionalnog džez festivala su pri kraju, a gosti bi već tokom popodneva trebalo da pristignu u Niš.

Ivan Blagojević, organizator festivala, kaže da je 90% posla gotovo i da su preostale manji tehnički radovi. On je dodao da očekuje da će se sutra sve odvijati po planu.

Prvog festivalskog dana program će početi od 12h i biće organizovan na matine bini ispred Kalče. Tada će nastupiti sastav "EF Septet" iz Turske, sastav "Alexandre Cunha" iz Brazila koji su Nišlije već imale priliku da slušaju u utorak na amfiteatru.

Pored njih će nastupiti i niški sastav "Greenfingers", a i biće otvorena izložba fotografija Ivana Grlića pod nazivom "Serbian Jazz, Bre!".

- Sve bine su skoro potpuno namontirane, ostalo je da se postavi osvetljenje. Nedostaju nam stolice za bine koji su organizovani tokom dana, pa bi bilo dobro da nam se jave oni koji su u mogućnosti da nam na 4 dana pozajme stotinak stolica - rekao je Blagojević.

nisvil2

U Paviljonu u Tvrđavi od 19h biće održana promocija knjige "Džez kao socio-kulturna improvizacija" autora Veselina Mitrovića.

Filmska bina 1 (Movie stage 1) biće postavljena na platou ispred Kalče, i kako je najavljeno tamo će, od 20h do ponoći biti prikazivani snimci koncerata sa prethodnih Nišvil festivala.

Druga filmska bina (Movie stage 2) biće postavljena kod "Salona 77", a tamo će u istom periodu biti prikazivani džez filmovi mađu kojima je i "The Artist".

- Trudili smo se da program bude što raznovrsniji i da kao jedan ozbiljan festival, osim glavnog, imamo organizovane i prateće programe koji će biti otvoreni za sve - kaže Blagojević.

Na platou kod Galerije koji je nazvan Open stejdž, od 19h pa do ponoći nastupaće "EF Septet", italijanski sastav "Nema problema" i sastavi iz Srbije "Ništa Čorbasto" i "Paja Jazzija".

Program na glavnoj bini (Eart & Sky), otvoriće niška grupa "Jazzbooka". Nastupi na ovoj bini trajaće od 19:30h do 1:30h, a nastupiće "Lydian Sound Orchestra", "Jean Luc Ponty Band", "Osibisa", "Alexandre Cunha Quintet".

nisvil1

Takođe, posetioci će imati prilike da slušaju i "Jon Cowherd Mercy Project ft. Patitucci, Blade & Cardenas".

Organizatori Nišvila kažu da su zadovoljni podrškom dobijenom od Grada i gradskih institucija koje su im pomogle oko organizacije, postavljanje opreme i sličnih poslovai.

-  Ove godine otežavajuća okolnost je ta što smo od Ministarstva kulture dobili manje novca nego što smo očekivali, i to duplo manje nego prošle godine. Ipak, dali smo sve od sebe da Nišvil kao brend grada i Srbije bude najbolji mogući - dodao je Blagojević.

Na ponoćnoj sceni koja je postavljena u dvorištu Banovine, od 23h do 3h sviraće "Old Gold Band" iz Bugarske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    12:21 // 16. 8. 2012.

    " Ove godine otežavajuća okolnost je ta što smo od Ministarstva kulture dobili manje novca nego što smo očekivali.."

    Baš sam se pitao kada će da počne kuknjava. I prošle godine je bilo manje para nego što se očekivalo, ali su se propusnice delile "na kilo". Moji drugari su me zezali što sam kupio ulaznicu još u aprilu a oni ušli bez karte, bilo im dosadno u gradu pa došli na Nišvil. I ne samo oni, takvih je bilo mnogo. To su oni što ispomeraju stolice i posedaju u krug i usta ne zatvaraju. Brbljaju, jedu, piju, ko da im je poslednje i naravno prave buku dok su na sceni najbolji svetski muzičari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: