Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 22. 9. 2015.

| Kultura

Priznanje za dokumentarac o Nišliji koji spava u grobu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dokumentarac
Film je snimljen sredinom 2014. godine; foto: NG tim

Kratkometražni film “U kući sa mrtvima” niških autora o Bratislavu Stojkoviću koji noći provodi u grobu dobio je priznanje “Vezenina” za ostvarenje sa najboljom ocenom publike na filmskom festivalu KFJ film u slovenačkom gradu Kočevje.

Potpuno isti procenat ocena koje je dala publika imaju još dva filma - špansko ostvarenje "Mano a mano" i “Poroka" slovenačkog režisera Rudija Urana.

Niški autori uradili su dirljiv kratkometražni dokumentarac o čoveku koji je dospeo u žižu javnosti pre skoro dve godine iako preko 15 godina živi na Starom groblju u Nišu.

On se ne boji mrtvih, njihove duše su tamo gde treba da budu, ili u paklu ili u raju, dok njihove kosti sada nikome ne smetaju. Grob mu je skrovište od kiše, snega, ljudske hladnoće ... Tu crta, piše, sluša o životima drugih na starom tranzistoru... Kad ima baterije - stoji u opisu filma.

U dokumentarcu govori o svom detinjstvu, školovanju, rasturenoj porodici i sopstvenom propalom braku...

Film su radili Jasmina Ranđelović, Gradimir Nikolić, Saša Đorđević, Bojan Ranđelović i Miodrag Stanković. Producenti su "NG Tim", a ko-producenti Medijski istraživački centar i Petar Pan 018.

Trejler za film "U kući sa mrtvima"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dušan

    20:14 // 22. 9. 2015.

    Umesto sto Vučić visi po celom danu na televizoru, bilo koj kanal da pustiš moras njega videti, trebao bi da vodi malo vise brige o našim siromašnim ljudima a ne o migrantima i da nalaze svakom gradonačelniku u Srbiji da moraju da primaju migrante... Bolje neka prime ovakve ljude i neka im pomognu...

  • Dušan

    20:13 // 22. 9. 2015.

    On sigurno nije kupio paklu cigareta, nego je našao negde u đubretu i zapalio to sto je ostalo od nje... I mislis da je njemu lakše da ide po kontejnerima i skuplja nečije otpatke, nego da radi? Ja msm da nije to bas tako, i da ovim ljudima stvarno treba pomoći, naravno ko je u mogucnosti da im pomogne, sigurno nece neko sa minimalno platnom, a pre svega bi to trebala država.

  • Dusan

    20:11 // 22. 9. 2015.

    I da hoće da radi da li mislis da bi od fizikalije zaradio novac da kupi stan na periferiji grada i pristojan život, danas od fizikalije mozes samo da platiš račune i da kupis hleba i neku paštetu. A pitanje je i da li bi ga neki izvođač radova primio na poslu, tako da ti ljudi sto su ostali bez porodice i bez ovde ikoga treba da se žale, a ne da se pljuje po njima i da se omalazavaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: