Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 28. 2. 2016.

| Kultura

Probrani filmovi sa beogradskog FEST-a u “Kupini”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
nerazuman-covek
"Nerazuman čovek"; foto: kupinafilm.rs

Deset filmova iz selekcije ovogodišnjeg beogradskog filmskog festivala FEST biće pretpremijerno prikazano niškoj publici od 1. do 8. marta u bioskopu “Kupina”.

Prvog dana marta na repertoaru je ostvarenje “Pod lupom”, o timu upornih novinara “Boston Globe”-a koji istražuju zlostavljanje dece u katoličkoj crkvi. Film ima 6 nominacija za Oskara.

Nerazuman čovek”, u režiji Vudi Alena, biće prikazan 2. marta, a potom i “Ave, Cezare” braće Koen (3. mart) i “Mladost” Paola Sorentina (4. mart).

Na repertoaru 5. marta biće “Trambo” u kojoj glavnu ulogu tumači Brajan Kranston i koji govori o vodećem holivudskom scenaristi koji je, zbog političkih uverenja, stavljen na crnu listu.

pod-lupom "Pod lupom"; foto: kupinafilm.rsIstog dana će biti prikazana i “Priča nad pričama”, ekranizacija bajki Đanbatiste Bazilera u kojoj su glavni likovi čarobnjaci i vile, zastrašujuća čudovišta, ogri i stare pralje, akrobate i kurtizane.

Dan kasnije, publika će pogledati i ostvarenje “Dankinja”.

Ajnar Vejner je oženjen Gerdom i poznat je po slikama pejzaža. Njihov brak je stabilan i pun ljubavi, ali Ajnar će uskoro shvatiti da je Lili zapravo izraz njegove prave ličnosti i počeće da živi svoj život kao žena. Gerda će neočekivano shvatiti da ima novu muzu i obnovljeni kreativni nalet, ali ovaj par će uskoro doživeti negodovanje društva - navodi se u sinopsisu.

Komuna” će takođe biti prikazana 6. marta, a ovo je film o jednoj danskoj komuni u kući Erika koja počinje da se menja kada joj pristupi Erikova ljubavnica.

pricanadpricama "Priča nad pričama"; foto: kupinafilm.rs7. marta je na repertoaru domaće ostvarenje “Dobra žena” u režiji Mirjane Karanović koja tumači i glavnu ulogu, a “Kupina FEST” će 8. marta zatvoriti film “Kraljica pustinje” - hronika života Gertrude Bel, putnika, pisca, arheologa, istraživača, kartografa i političkog atašea Britanskog carstva na početku XX veka.

Filmove, koje je birao filmski kritičar Dejan Dabić, publika će moći da gleda po ceni od 250 dinara po projekciji, a kompletan repertoar i sinopsise filmova možete naći na sajtu bioskopa.

"Dobra žena" - trejler

"Ave, Cezare" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: