Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:52, 24. 8. 2021.

| Kultura

Programski Savet Filmskih: Dijalog jedini način za rešavanje privatnih i profesionalnih sporova

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
filmski susreti
Svi gosti su dobrodošli, poručuju iz Programskog Saveta; Foto: Vanja Keser

Izjava direktora Festivala Filmskih o režiseru Predragu Gagi Antonijeviću kao gostu festivala je izvučena iz konteksta, svi glumci, reditelji i producenti su dragi gosti, navode u saopštenju Programskog Saveta Festivala i pozivaju Nišlije da nastave da uživaju u programu. U Savetu festivala predstavnike imaju Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, a predsednica je predstavnica Grada Jelena Živadinović.

Kako navode, Niš je ovih dana filmska prestonica Srbije, jer se u njemu dešava najstariji i najznačajniji domaći festival, posvećen dugometražnom igranom filmu.

Veoma nam je žao što su se kvalitetan program Festivala i ogromno interesovanje publike, kao i veoma bogat program pratećih manifestacija, u jednom trenutku sasvim neopravdano našli u senci nemilog i nedopustivog incidenta koji se desio u lobiju hotela Ambasador. Želimo da najoštrije osudimo svaki vid verbalnog i fizičkog nasilja na Festivalu, ili mimo njega, jer su dijalog i normalan razgovor jedini način za rešavanje privatnih i profesionalnih sporova - navode u saopštenju.

Naglašavaju da je izjava o Predragu Antonijeviću kao gostu festivala izvučena iz konteksta i slobodno interpretirana.

Poznato da su na našem Festivalu, svi glumci, reditelji i producenti, više nego dragi gosti. Gospodin Antonijević bio je gost na zvaničnom prijemu i svečanoj večeri na otvaranju Festivala i uvažen je kao ugledan filmski umetnik sa respektabilnom biografijom i rediteljskim opusom - dodaju u saopšenju.

Pozivaju publiku da do kraja Festivala pogleda kvalitetna ostvarenja koja će biti na repertoaru.

Podsetimo, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador". On je priznao delo i ukinuto mu je zadržavanje, a nakon saslušanja je izrazio žaljenje zbog svog čina i zahvalio se niškom tužilaštvu na profesionalnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    15:22 // 25. 8. 2021.

    Koga, bre, briga, sto vi izdajete saopstenja ! Ljustite spricere i vinjake, primajte budzetske plate i nadoknade i vicite- ziveli ! Jednom godisnje je ova propala manifestacija o narodnom trosku !

  • Pera

    08:59 // 25. 8. 2021.

    Uz prisustvo euro parlamentaraca ili ne? Ko li je pa vas nešto pitao? Ili ste se našli prozvani izjavom Prvorođenog, pa daj da se vadimo... nalupaste gluposti za medalju.

  • Vojce

    18:50 // 24. 8. 2021.

    Posto je sve to tako kao sto su pametno dali u saopstenju jel im palo napamet da diskvalifikuju Bjelogrlica?

    • ma idi begaj

      21:57 // 24. 8. 2021.

      Vučićeviću, ti li si?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: