Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 23. 8. 2021.

| Kultura

Projekcija "Nečiste krvi" uz kratak prekid zbog kvara, večeras svetska premijera filma "Ne igraj za Engleze"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
filmski-drugovece2-2021-foto-vk
foto: V. K.

Drugo veče niških Filmskih susreta otvorio je film Nečista krv-greh predaka, čija je projekcija prekinuta na oko pola sata zbog tehničkih problema, ali to nije sprečilo posetioce da sačekaju kraj i pozdrave aplauzom glumce. Nakon toga je prikazana je i komedija Živ čovek u kojoj glavnu ulogu tumači Nikola Đuričko koji se niškoj publici obratio preko video-linka. Za glumca večeri proglašen je Dragan Bjelogrlić za ulogu Hadži Trifuna u filmu Nečista krv.

filmski-drugovece-2021-foto-vk foto: V. K.Film Milutina Petrovića Nečista krv: Greh predaka, drama zasnovana na delima Bore Stankovića, privukao je sinoć brojnu publiku na Letnju pozornicu. Projekcija je malo kasnila, a onda se na polovini filma dogodio i kvar na projektoru, kada je, kako su rekli, pregorela glavna lampica. Većina publike je strpljivo sačekala nastavak, a za to vreme ih je zabavljala voditeljka i glumica Dragana Mićalović koja je u jednom trenutku i zapevala.

Da ovaj film donosi nešto potpuno novo, a posebno istaknutu aktivnost ženskih likova kao nosioca radnje, saglasni su glumci. Katarina Radivojević koja tumači lik Cone, rekla je da je ovo njena najzahtevnija uloga do sada i da žene ovog puta nisu predstavljene kao u ostalim srpskim filmovima gde ćute, trpe, budu silovane i zlostavljane od strane muškaraca.

Ovde su žene koje su se pobunile protiv tog muškog sveta. Ja sam dobila tu privilegiju da igram ženu koja je van svog vremena i koja živi život kakav hoće i koja je slobodna, koja ima pravo izbora- rekla je Radivojević.

Glumica Anđela Jovanović imala je takođe imala veliki izazov, jer je lik Tašane koji tumači, doživela potpuno drugačije od onoga kako je scenario predviđao. Kako kaže, vizije reditelja Petrovića su se potpuno razlikovale od onoga kako je ona doživela lik Tašane.

On je zamišljao dosta nežnije, krhko, kao jednu lepo ženu, a ja kad sam čitala scenario ja sam je doživela kao nekog ko će da se bori za svoj život. Kao neku životinju koja neće da dozvoli da bude ukroćena, već želi da živi taj svoj život i ne želi da joj to prođe - kaže Jovanović.

Pored toga što film ostavlja prostora za slobodno tumačenje muško ženskih odnosna iz tog vremena, publika je bila saglasna oko toga da je film na njih ostavio veliki utisak zbog čega su glumačku ekipu koja im se poklonila na kraju projekcije, pozdravili velikim aplauzom.

Među glumcima koji su se poklonili niškoj publici našao se i Dragan Bjelogrlić, koji je proglašen za najboljeg glumca druge festivalske večeri, za vodeću mušku ulogu Hadži Trifuna.

filmski-drugovece4-2021-foto-vk foto: V. K.Sinoć je bila prikazana i komedija Živ čovek reditelja Olega Novkovića. U priči o beogradskom rokeru koji želi da promeni svoj život i ispravi greške iz prošlosti glavnu ulogu tumači Nikola Đuričko.


Večeras svetska premijera filma "Ne igraj za Engleze"

Treće večeri Festivala glumačkih ostvarenja biće prikazna komedija Ne igraj na Engleze, što će biti i njena premijera. Ovaj film je inspirisan istoimenim pozorišnim komadom Vladimira Đurđevića, režirao ga je Slobodan Pešić, a u njemu glume, između ostalih, Marko Živić, Daniel Sič, Ivan Tomić i Isidora Građanin. U pitanju je komedija, koja dramski tok drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice.

Drama reditelja Milutina Darića pod nazivom Dohvati nebo biće prikazana nešto kasnije treće festivalske večeri i ona predstavlja priču o čoveku koji pokušava da sačuva porodicu nakon nesreće koja ih je zadesila, a glume Milan Kovačević, Nada Vukčević, Mladen Nelević i drugi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SAndra

    15:30 // 23. 8. 2021.

    Molim vas posle onog nasilja, vas festival jos objavljuje i dozvoljava svim onim koji su bili deo nasilja da nastave rad i svojim ucestvovanjem jos vise doprinose nasilju u drustvu.

    Sklonite sve aktere nasilja sa festivala.

    • Alex

      23:22 // 23. 8. 2021.

      Najveći akter i generator nasilja je SNS i prvo njih treba da sklonimo pa da pričamo dalje.

    • War tehnolog

      07:46 // 24. 8. 2021.

      Festival je to pijanstva, krkanja, laznih osmeha i lazne ljubavi prema glumcima i publici ! Oronuo, politicki ofarban, zreo za promene ili gasenje ! To je samo jedno veliko bioskopsko platno, na otvorenom ! Festival,vec , deceniju ne postoji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: