Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 23. 6. 2017.

| Kultura

Projekcija danskih filmova u bioskopu “Kupina”

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
danski film
Nedelju dana danskih filmova u Nišu; foto: Kupina

Svi ljubitelji evropske kinematografije, moći će da pogledaju čak 8 danskih ostvarenja u niškom bioskopu “Kupina”. Filmovi će se povodom stogodišnjice diplomatskih odnosa između Danske i Srbije prikazivati od 29. juna do 6. jula, navode organizatori.

29. juna biće prikazan film “Da skratim priču” o Elen i njenim prijateljima koji žude da dožive romantičnu ljubav. Svi su, navode u “Kupini”, u kasnim tridesetim ili ranim četrdesetim i svi su u komplikovanim vezama -

Narednog dana biće prikazana drama “Tiho srce”.

Tri generacije okupljaju se u porodičnoj kući da zajedno provedu vikend. Dve sestre, Sanne i Heidi, prihvatile su želju svoje smrtno bolesne majke da umre pre nego što joj se bolest pogorša. Ipak, kako vikend odmiče, sve im je teže da se pomire sa majčinom odlukom i stari, potisnuti sukobi ponovo iskrsavaju - kazali su organizatori.

Film o ribarskom životu “Riba sunce” biće prikazan 1. jula, dok će se narednog dana na repertoaru naći “Rosita”.

Tridesetogodišnji Johannes živi sa svojim ocem, sredovečnim udovcem Ulrikom, u malom ribarskom gradu. Žive povučeno i rutinski. Ulriku nedostaje žena i, poput drugih muškaraca koji su se tako srećno oženili, organizuje da u Dansku dođe mlada, lepa Filipinka Rosita - piše u opisu filma.

3. jula, navode u “Kupini”, biće prikazana drama o životu u staračkom domu “Ključevi, kuća, ogledala”, a 4. jula filmoljupci će moći da pogledaju “Cirkusku dinastiju”, o vlasniku najvećeg cirkusa u Evropi.

Sledeći dan je “rezervisan” za film o momku koji boluje od cerebralne paralize, a poslednje veče će se na repertoaru naći film “Idealista” o istraživačkom novinaru koji radi na priču o nuklearnom incidentu u Danskoj.

Organizatori kažu da je cena ulaznica 100 dinara po filmu, a sve projekcije su zakazane za 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: