Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 26. 8. 2011.

| Kultura

Projekcija filma na letnjoj pozornici na Bubnju

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
bubanj spomen park
foto: gradnis.net

NIŠ - Na letnjoj pozornici spomen-parka Bubanj u petak, 26. avgusta od 20:30h biće prikazan igrani film "Slučaj Harms" Slobodana Pešića. 

Projekciju filma organizovali su Gradska opština Palilula, Direkcija „46.Filmskih susreta" i Niški kulturni centar. 

- Odlučili smo da ove godine nakon završetka Filmskih susreta iznenadimo naše sugrađane i poklonimo im projekciju filma. U renoviranje pozornice u parku Bubanj izdvojena su sredstva niškog filmskog festivala jer želimo da već naredne godine ona bude korišćena za prateće programe, ako ne i glavni program Filmskih susreta - rekao je Srđan Savić, direktor Filmskih susreta.

Ulaz na projekciju je slobodan.

- Trenutni kapacitet na letnjoj pozornici na Bubnju je 600 mesta, dok je za sledeću godinu planirano da to bude 3.000 mesta, rekao je Igor Novaković, predsednik opštine Palilula.

U filmu "Slučaj Harms" glume Frano Lasić, Damjana Luthar, Milica Tomić, Rahela Ferari, Mića Tomić, Mladen Andrejević, Branko Cejić. Ova drama predstavlja snažnu osudu staljinizma, oslonjena na biografiju pesnika Danila Ivanoviča Harmsa, protagonistu slavne sovjetske avangarde koji je tragično završio u staljinističkim čistkama 1942. godine. Priča o piscu koji opisuje neobične i apsurdne slučajeve, a oni počinju da se događaju, pa i on sam postaje slučaj. Iskačući iz okvira pisca po zadatku, on postaje poseban slučaj za državu koja to može da reši samo na jedan način - smrću, dok se više sile, u liku jednog anđela, bore da odgode neumitno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kolege iz Panteleja

    19:44 // 27. 8. 2011.

    Niko ne pominje zasluge kulturne avangarde DS iz GO Palilula: Sladjane, Dalibora, Bobana Mikića, Milana Djurdjevića i ostalih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: