Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 8. 12. 2022.

| Kultura

Projekcije filmova na temu invalidnosti u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
film
4 kratkometražna filma na temu invalidnosti sa 20. Međunarodnog festivala "Uhvati film" biće prikazana u EU info kutku; foto: Flickr Tanjila Ahmed (ilustracija)

Filmovi sa Međunarodnog festivala Uhvati film biće prikazani u ponedeljak, 12. decembra, od 12 sati u EU info kutku u Nišu. Filmovi obrađuju tematiku invalidnosti, u kojima su osobe sa invaliditetom akteri ili autori.

Nišlije će imati priliku da pogledaju 4 filma autora iz SAD-a, Španije i Argentine, a prenose snažne poruke o prihvatanju različitosti, toleranciji i promenama perspektiva, navode organizatori.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival na temu invalidnosti. Organizuje se u Novom Sadu svake godine i predstavlja kratkometražne filmove na tematiku invalidnosti, kao i bogat umetnički program u kojem su osobe sa invaliditetom akteri ili autori - rekli su.

Prema najavama organizatora biće prikazani filmovi Moj brat je gluv kratki dokumentarac o dečaku čija porodica saznaje da mu je mlađi brat gluv, film o ljubavi i empatiji. Zatim, Nevidljivo čudovište priču o dečaku koji sa porodicom živi na deponiji i uvek se smeje jer “srećni ljudi duže žive”. Treći film inspirisan stvarnim događajem Reći ću ti nešto pre nego što odem u tunel o strahu od nepoznatog sveta, ali i slobodi izbora. Poslednji film je Praćenje pogleda, priča o jedinstvenoj vezi na daljinu komunicirajući kroz crteže.

Za sve projekcije filmova, sa 20-og Međunarodnog festivala Uhvati film, ulaz će biti slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: