Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 29. 8. 2021.

| Kultura

Projekcije filmova švedskih autora u dvorištu Oficirskog doma u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
oficirski dom
Program besplatan za posetioce; foto: JV

Ljubitelji filma imaće priliku da od 30. avgusta do 2. septembra, svake večeri od 19:30, u bašti Oficirskog doma u Nišu, pogledaju “Švedske filmove pod zvezdama”. Na programu će biti četiri drame različitih reditelja, a ulaz je besplatan.

Program otvara Mlada Astrid, ostvarenje iz 2018. godine koje je režirala Pernil Fišer Kristensen i koje predstavlja priču o mladosti Šveđanke Astrid Lindgren, treće najprevođenije svetske dečije književnice. Lindgren je napisala preko 100 knjiga, a jedna od najpoznatijih je Pipi Duga Čarapa.

Druge večeri biće projektovana drama Stokholmske priče koja prati živote petoro ljudi čiji se putevi ukrštaju tokom pet kišnih dana u novembru. Režiju potpisuje Karin Falen.

Za 1. septembar zakazana je projekcija filma Mlada Sofi Bel, koji je režirala Amanda Adolfson. Ovo je priča o životu dve najbolje prijateljice koje žele da se presele u Berlin, kada jedna od njih iznenada nestaje.

Poslednje večeri biće prikazano ostvarenje Ane Odel Ponovno okupljanje, u kome ona sama tumači glavnu ulogu i koje govori o tome šta se moglo desiti da je bila pozvana na okupljanje svojih bivših kolega iz razreda.

Projekcije filmova organizuju “Mladi ambasadori” u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu, a u okviru projekta "Letnji bioskop za sve".

Organizatori ističu da su svi filmovi sa prevodom na srpski, da će biti prikazani u sali Oficirskog doma ako vreme bude loše, kao i da će sve epidemiološke mere biti ispoštovane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: