Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 16. 6. 2020.

| Kultura

Projekcije italijanskih filmova sledeće nedelje na otvorenom u Nišu

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
Oficirski dom
Ulaz je slobodan; foto: arhiva JV

Nakon što je epidemija virusa korona u Srbiji zatvorila bioskopske sale, ljubitelji kinematografije moći će ponovo da uživaju u filmovima i van svojih kuća. Italijanski institut za kulturu i Mladi ambasadori organizuju projekciju italijanskih filmova od 26. do 28. juna u dvorištu Oficirskog doma u Nišu.

Neka od najkvalitetnijih dela italijanske kinematografije naći će se na programu, kažu organizatori, a sve projekcije počinju od 21 sat.

Ciklus Italijanski filmovi pod zvezdama održaće se u dvorištu Oficirskog doma u Nišu, a ukoliko bude kiše, filmovi će se prikazivati u sali.

Na programu će biti filmovi Pučini i devojka, Mi smo bili dobrovoljci i Anđeo milosti. Svi filmovi su sa srpskim titlom, a u slučaju lošeg vremena projekcije će biti održane u sali Oficirskog doma. Bez obzira da li će projekcije biti u dvorištu ili unutra, biće poštovane sve preporučene zdravstvene preporuke povodom epidemije korona virusa - kažu organizatori.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Raspored prikazivanja filmova

Petak, 26. jun

21:00 - Pučini i devojka, režija: Paolo Benvenute

Radnja je smeštena u 1908. godinu, u malom mestu Tore del Lago. Pučinijeva supruga optužuje Doriju, mladu devojku i sluškinju koja radi u njihovoj kući da je ljubavnica njenog muža. Devojka ne može da izdrži ovaj pritisak i izvršava samoubistvo. Nakon njene smrti, medicinskim pregledom je utvrđeno da je devojka nevina i to menja život velikog muzičkog genija. Figura Dorije Manfredi ga inspiriše i ona postaje lik Liu u njegovoj čuvenoj operi Turandot.

Subota, 27. jun

21:00 - Mi smo bili dobrovoljci, režija: Leonardo Tiberi

Film o ulozi Italije u Prvom svetskom ratu i njenim dobrovoljcima, koji obiluje vrednim originalnim snimcima italijanskog arhivskog Instituta Luče.

Nedelja, 28. jun

21:00 - Anđeo milosti, režija: Enriko Pau

Aneta je čuvala nasleđenu tajnu, o milosrdnom ubijanju, koja se prenosila sa kolena na koleno. U svom sardinijskom svetu predaka ona je Akabadora: i pored svojih godina, ona je snažna žena koja je primorana da živi život pod strogošću drevnog obreda. Drugi svetski rat donosi duboke društvene promene, pomažući Aneti da pređe čistilište otkrivajući neistraženi put ljubavi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: