Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 26. 1. 2023.

| Kultura

Prokupački školski časopisi među najboljima u Srbiji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ćićkova škola
Časopis prokupačke škole dobio prvu nagradu na republičkom takmičenju; Foto: Lj. M.

Na Republičkom takmičenju školskih časopisa u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost Srbije, časopis Polet prokupačke Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko", sa još dva lista iz Beograda podelio je prvu nagradu, dok je Đerv časopis Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko” osvojio drugu nagradu koju deli sa još pet časopisa osnovnih škola iz Beograda, Čačka, Grocke i Bavaništa.

Tekstovi o školi, o tome kako na najbolji način uraditi neke svakodnevne stvari, kako se pripremiti za važne školske i domaće zadatke, rubrika "Zvezda školske scene", kao i intervju "Ja sam tatkovac" gde je predstavljen glumac Dejan Dedić koji je bio đak "Tatkove škole" samo su neki od tekstova nagrađenog časopisa Polet.

Dosta prostora posvetili smo i likovnim i literarnim radovima naše dece, jer oni kao autori i čine ovaj časopis, a tu su i fotografije koje smo radili zajedno. Naš zajednički cilj je da ostavimo štampani trag o svemu lepom što se dešavalo u školskim klupama, ali i da promovišemo i negujemo prave vrednosti. U našem listu se može pronaći veliki broj različitih i zanimljivih tema koje interesuju same autore tekstova, ali i njihove drugare - kažu u školi Osnovnoj školi “Nikodije Stojanović Tatko”

Časopis nije izlazio neko vreme zbog korone i onlajn nastave, ali je nagrada potvrda kvaliteta i truda koji su uložili pre svega učenici.

Deca su bila ta koja su se najviše trudila, naravno da smo i mi bili tu da pomognemo, ali sve zasluge pripadaju upravo njima, jer zbog njih ovaj časopis zapravo i postoji. Potrudili smo se da na 40-ak strana stavimo i neke nove rubrike, ali i da zadržimo sve ono staro, što se pokazalo kao dobro i što je s velikom pažnjom čitano, onda kada je časopis redovno izlazio - rekla je glavna urednica nagrađenog časopisa Polet Aleksandra Todorović.

U prokupačkim školama su istakli da su ove nagrade “vetar u leđa” za sve koji su radili na izradi i štampanju ovih listova, od nastavnika do đaka, a tim koji je radio na časopisu prvu nagradu primiće u subotu 28. januara na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: