Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 1. 6. 2018.

| Kultura

Prokupčanin dobio drugu nagradu “Niš Art fondacije” za portret

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
nagrada za portret
Nagrađeni portret delo mladog umetnika Aleksandra Paunkovića; foto: Dušan Mitić Car

Za portret akrilnim bojama, tehnikom ulje na platnu, 24-godišnji Prokupčanin Aleksandar Paunković dobio je 5.000 evra na konkursu “Niš Art fondacije”, u konkurenciji od preko 1.300 radova.

Glavnu nagradu, koja iznosi 10.000 evra, dobila je 30-godišnja Tara Rodić iz Beograda, za delo "The end" koje je naslikala tehnikom ulje na platnu. Treću nagradu, odnosno 3.000 evra dobio je 23-godišnjak Veljko Vučković iz Gornjeg Milanovca, a on je istom tehnikom naslikao rad koji je nazvao "The Heist". 1. nagrada Tara Rodić iz Beograda dobila je prvu nagradu za ovo delo, koja iznosi 10.000 evra; foto: Dušan Mitić Car

Nagrade će mladim umetnicima biti dalji impuls u radu i značajna materijalna pomoć koja će im omogućiti da se još više posvete svojoj umetnosti. Žiri ima utisak da je sa svakom godinom nivo likovnih dela sve viši, što govori da ova nagrada ozbiljno stimuleše mlade slikare - navode u "Niš Art fondaciji".

Radove 46 umetnika su ocenjivali Neda Arnerić, Perica Donkovi i Kristina Ristić, a poštovaoci umetnosti izložbu njihovih dela mogu da pogledaju svakog dana od 12 do 20 sati, sve do 9. juna, u Galeriji "Filip Moris" na Bulevaru 12. februar u Nišu. 3. nagrada Treća nagrada pripala je 23-godišnjaku Veljku Vučkoviću iz Gornjeg Milanovca; foto: Dušan Mitić Car

Podsetimo, ovo je 12. put da "Niš Art fondacija" realizuje nacionalni konkurs za mlade umetnike uz podršku kompanije "Filip Moris", a prijavilo se 530 mladih umetnika i pristiglo je preko 1.300 radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • solzenjicin

    18:44 // 4. 6. 2018.

    Ako je portret radjen akrilnim bojama onda tehnika nije ulje na platnu nego akril na platnu.Dve razlicite tehnike.Poradite na elementarnoj likovnoj obrazovanosti.Aco sve najbolje veliki uspeh

  • Mara

    12:51 // 1. 6. 2018.

    Jezivo.

  • Жрвањ

    10:00 // 1. 6. 2018.

    Не разумем, нити проналазим било какву естетску вредност у првом делу. Шта је ово и због чега вреди као пола гарсоњере?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: