Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 24. 9. 2023.

| Kultura

Prokupčanin koji boluje od retke bolesti predstavlja svoju prvu knjigu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Promocija knjige "Drvene lutke" u ponedeljak 25. septembra u Domu kulture; Foto: Lj. M.

Prokupčanin, 24-godišnji Đorđe Mitrović koji od rođenja boluje od retke bolesti "artrogipoza", predstaviće svoju prvu knjigu, autobiografiju pod nazivom Drvene lutke. Ova inspirativna priča o borbi, ljubavi i izdržljivosti i pre same promcije privlači pažnju čitalaca, a promocija pred svojim sugrađanima najavljena je za ponedeljak 25. septembra u Domu kulture od 19 sati.

Mitrović u svojoj knjizi deli svoje lične izazove i trijumfe koje je doživeo tokom svog života.

Knjiga je osmišljena kao izvor inspiracije za druge osobe koje se bore sa sličnim izazovima, nadam se da će moja priča motivisati ljude da se suoče sa svojim barijerama osnaže i nastave napred. Ova knjiga govori o mom životu, socijalizaciji i borbi sa bolešću “artrogipoza”. Želim da pomognem ljudima da prevaziđu sve probleme, kao što sam ja to učinio, da idu kroz život sa širokim osmehom i otvorenog srca, jer sam ja tako uspeo. Nadam se da će to ljudi i osetiti dok čitaju moju knjigu - rekao je Đorđe.

Mitrović je u svojoj knjizi opisao sve one koji su mu pomogli i bili uz njega tokom njegovog odrastanja, a borba sa bolešću od malih nogu nije ga samo oblikovala kao osobu, već je inspirisala mnoge iz njegovog okruženja da se bore i nikada ne posustaju.


Promocija ima i humanitarni karakter

Promocija knjige Drvene lutke imaće i humanitarni karakter, jer će na ulazu u Dom kulture biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za Jelenu Milićević, koja boluje od multiple skleroze.

Oni koji žele novac za Jelenu mogu upltatiti na dinarski račun 160-6000001670735-28, na devizni račun 160-6000001671175-66, putem IBAN-a RS35160600000167117566 ili slanjem SMS poruke sa sadržajem 1487 na broj 3030.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    20:21 // 24. 9. 2023.

    Nadam se da će knjiga dobiti zasluženu pažnju. Sve najbolje želim ovom momku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: