Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 3. 8. 2012.

| Kultura

Prokuplje: stala rekonstrukcija Doma kulture

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
dom kulture spolja 4
Zgrada Doma kulture spolja

Radovi na rekonstrukciji i izgrdanji zgrade prokupačkom Doma sindikata u kojoj je bilo smešteno pozorište i Dom kulture naglo su obustavljeni, a umesto kakve- takve zgrade ostao je samo spoljni skelet, bez krova.

Što je najgore, ne zna se da li će i kada ti radovi da se nastave.

Do tada su svi radnici u Domu kulture izmešetni u hol prokupačkog bioskopa, gde sede za stolom i čekaju da im se vrati prostor.

unutrasnjost Unutrašnjost zgrade

Da zlo bude veće i bioskopska sala je odnedavno odlukom Odeljenja sektora za vanredne situacije zatvorena, jer nema tehničkih uslova, pa se sva prokupačka kultura svela na hol bioskopa i dve kancelarije za računovodstvo.

Prema rečima v.d. direktora Doma kulture Miroljuba Mirovića, prošle godine iz NIP-a je obezbeđeno 30 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju zgrade i nakon tendera za izvođača radova izabrano je niško preduzeće "Neimar".

unutra Unutrašnjost zgrade Doma kulture

Oni su novembra prošle godine započeli radove, odnosno iselili radnike, uklonili postojeći krov i tu stali. Iako je rok za završetak radova bio mart ove godine, sem što je sve ispražnjeno i zgrada pretvorena u spoljašnji skelet, dalje se nije mrdnulo. Zaposleni u Domu kulture ne znaju kome da se obrate i kako da ponovo dobiju svoj prostor.

- Na početku je izgledalo da će se zgrada obnoviti na vreme. Onda su došle one hladnoće pa je izvođač tražio pomeranje roka. Odobreno je mesec dana. Ipak, od kako su zbog snega prestali sa radom, više se nisu vratili - kaže Mirović.

On dodaje da je prema njegovim saznanjima zastoj nastao kada je trebalo da se napravi neka greda koja nije postojala u prvobitnom projektu.

- Tražili su doplatu za nju i nov projekat, a onda je počelo vreme da prolazi. U međuvremenu su izvođači zbog poskupljenja građevinskog matereijala tražili još 2, 3 miliona dinara preko dogovorene cene. Obratili su se lokalnoj samoupravi, ali pošto projekt finansira NIP, prokupačka opština je odbila zahtev za dodatni novac - objašnjava Mirović.

U niškom preduzeću "Neimar" nisu hteli da komentarišu nastalu situaciju, pravdajući se da vlasnik trenutno nije tu i da za sve treba da se obratimo nadležnom ministarstvu i lokalnoj samoupravi.

U prokupačkoj opštini kažu da je u toku konstituisanje nove vlasti, koja nije upoznata sa detaljima ugovora i da će se situacija podrobno ispitati u narednom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • olgica jovanovic

    15:58 // 24. 12. 2012.

    Madaj malo pisite i istrazujte kako je Toplicanka otisla u stecaj. Ko je sve imao koristi osim onih jadnih 1000 radnika koji su ostali bez icega na ulici a to sve zbog korupcije pojedinih. Sad je vreme da ih stigne dobra kazna i da vrate sve sto su uzeli nekad.Sramota neke 80 -e brojala 2000 radnika i onda pokupise sve osta beda na kraju prodase i zgrade,zemljiste koje vredelo vise nego objekti. Ja vas molim sad je pravo. vreme da ispitate ko je unistio onkvu fabriku koja je bila najaca onda...

  • Asivals Civecigob

    10:14 // 6. 8. 2012.

    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sud-vraca-direktorku-na-posao.sr.html

    Kakve sad veze ima DS sa domom kulture. Sredstva su isla iz NIPa ( glavni za to je bio GEY17), direktorka iz te stranke. Sad je opet na vlasti GEY17, ne mesajmo babe i zabe... Inece nisam ni ljubitelj DSa...

  • Даниел Јовановић

    14:28 // 4. 8. 2012.

    Ту зграду се не исплати уопште обнављати када је град већ добио одличну зграду Дома војске. Зграда Дома синдиката је подигнута да би заклањала две дивне средњевековне цркве и такав симбол богоборства никада неће никоме донети срећу

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: