Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 4. 12. 2023.

| Kultura

Promocija horor romana "Zadušnice" u Niškom kulturnom centru

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Niški kulturni centar
Četvrtak, 7. decembar; foto: T. R.

Četvrti horor roman Dejana Ognjanovića Zadušnice biće predstavljen u maloj sali Niškog kulturnog centra u četvrtak, 7. decembra u 17:30.

Radnja romana dešava se u Nišu, Niškoj banji i jednom obližnjem selu. Prikazuje slom ljudskih i društvenih vrednosti pod pritiskom vanrednog stanja.

Ognjanovićeve stilske vežbe na temu oživelih mrtvaca uspele su da žanrovske obrasce izdignu iz rutinske oveštalosti zahvaljujući visprenom insistiranju na veselom lokalnom koloritu koji ovim pričama donosi dobrodošlu notu razgaljujuće grotesknosti - priča Ilija Bakić.

Dejan Ognjanović je pisac, filmski i književni kritičar, prevodilac i esejista. Pre Zadušnica objavio je romane Naživo, Zavodnik, Prokletije.

Doktor je filoloških nauka i objavio je nekoliko knjiga - Faustovski ekran, U brdima, Horori, Studija strave, Poetika horora, Više od istine: Kadijević o Kadijeviću, The Weird World of H.P. Lovecraft i Kult Gula.

Filmske kritike i eseje objavljivao kako u srpskim časopisima, tako i u inostranim magazinima, popularnim knjigama i akademskim zbornicima. Stalni je saradnik vodećeg svetskog horor magazina "Rue Morgue" od 2010. godine. Urednik je edicije “Poetika strave” u Orfelinu od 2015. godine. Bio je u najužem izboru za vodeću svetsku horor nagradu “Brem Stoker” 2022. godine, u kategoriji eseja, a za najbolji članak o klasičnom hororu dobio je nagradu "Rondo Hatton".

Na promociji će pored autora Dejana Ognjanovića govoriti urednici knjige Ana Marija Grbić i Igor Stanojević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Fidelio

    18:45 // 4. 12. 2023.

    Totalna glupost....autor jos veca

    • Banjac

      06:54 // 5. 12. 2023.

      Sendvič za gospodina Felacija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: